Havredrömmar

Dessa supergoda & smidiga kakor gjorde jag tillsammans med Miller idag. Han tyckte dom var "brilliant", hihi, det är ett bra betyg minsann!


Havredrömmar med kakao, cirka 50 stycken
175 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
½ dl matolja
2½ dl havregryn
1 msk kakao
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl

Rör samman matfett, socker och vaniljsocker till en smidig smet.
Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning.
Krossa havregrynen lätt. Blanda dem i kaksmeten. Tillsätt siktad kakao, hjorthornssalt och mjöl.
Arbeta samman ingredienserna till en deg. Forma den till jämnstora bollar (ca 14 g).
Lägg bollarna på bakplåtsklädda plåtar.
Grädda mitt i ugnen, 150 grader, i 15 minuter. Låt kakorna svalna något innan de läggs över på galler.






Receptet stal jag från Lill-Ingrids fina bakblogg.

Klant-Elin

Hur klantig får man vara?
Miller var iväg på en playdate på dagen idag så då passade jag på att uträtta ett par ärenden här i East Sheen, banken åt Reseigh, köpa lite hygienartiklar på Superdrug och sedan shoppa lite på Waitrose, blandannat yoghurt. Påväg hem skiftar det helt plötsligt från solsken till spöregn och jag börjar springa, det gör jag inte om igen för gatorna här i East Sheen är minsann slarvigt gjorda och jag snubblar till och flyger fram, får skrapsår på händerna, smäller till stjärten rejält och smutsar ner hela kläderna. Och såklart spricker yogurten i påsen som är full med alla saker jag köpt under den lilla shoppingturen. Typiskt. Inte nog med det så skulle jag och Miller byta lampa i hans jordglobs-lampa, tror ni inte jag på något jäkla vänster lyckas tappa hela bollen (som man var tvungen att ta loss från lampan) i hans huvud?! Han börjar såklart gråta stackarn :( Jag har även spillt på mig själv flera gånger och vält ut mjölburken så mjölet vällde ut...
Jag borde nog stanna på mitt rum kväll...

Parachute

I don't need a parachute
Baby if I've got you
Baby if I've got you
I don't need a parachute

You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall

Down,
down,
down...


tjugoåttonde mars

Skön helg!

Mys med Lovisa och Lovisa i fredags. Jag tog med smörfria scones och chokladbollar som vi mumsade i oss då vi såg på filmen Julie&Julia. Underbaraste film jag sett på länge! Meryl Streep och matlagning, kan det bli bättre?



Himla kul att den är verklighetsbaserad, här är de äkta Julie&Julia:

 


Lördagen började tidigt med en klippning, mitt hår blir bara kortare & kortare! Sedan var det tänkt att spendera massa tid på chokladfestivalen i Waterloo men det var inte så intressant som vi trodde så efter en kort stund där tog jag och Matilda oss vidare till Camden Market en sväng och träffade lite folk.
Sen hem till Matilda för att käka, baka mockarutor (är de inte det godaste som finns?!) och se på Trollkarlen från Oz, så söt film.
Under Earth Hour stod vi på Piccadilly Circus och skådade den släckta reklampelaren. Det kändes verkligen helt fel att se den svart! Coolt var det minsann :)




Dags att nana. Sov sött!


tjugosjätte mars

Inhandlat sötaste prrrickiga tröjan idag. Har velat ha en prickig överdel ett tag nu och vips så dök den upp framför näsan på mig, perfekt!

Idag har det blivit en hel del motion och bakning till mys hos Lovisa ikväll.
Hämtade Miller redan vid tolv då det var sista dagen innan lovet. Så nu startar det tre veckor långa påsklovet, alltså blir det lååånga arbetsdagar för mig. Som tur är får jag en hel veckas ledighet då även min Arvid kommer. Snart får jag äntligen hålla om honom igen!!! ♥

Reseigh är ute på "tea" (=fika) med Miller just nu, strax ska jag möta upp dom för att ta Miller vidare till Jason där han ska stanna över helgen. Detta gör jag alltid varannan fredag då Jason inte klara av att träffa Reseigh utan jag får ta Miller dit istället.. Tråkigt att det ska behöva vara så, för Millers skull.


Trevlig kväll!

tjugofjärde mars

Promenix i Richmond Park idag med Lovisa och Lovisa. Lovisa nummer ett känner ni till och Lovisa nummer två är tjejen som tog över Carolines familj här i East Sheen i januari. Alltså har Lovisa nummer två vart här i två månader och idag var det första gången vi sågs. Helt galet!

Har sedan vart hemma för att kunna öppna åt städerskan Lilly. Japp, ni läste rätt, Reseigh har skaffat städerska. Äntligen säger jag, nu är jag ledig på torsdagar! Det bästa är dock inte att slippa städandet utan att slippa perfektionisten Reseighs klagande. Jag har fått klagomål på mitt städande ända sedan jag kom hit så jag förstår inte riktigt varför hon inte skaffat städerska tidigare...
Jag är nog inte världsbäst på att städa men jag gjorde mitt bästa hela tiden och Reseigh är perfektionist utav den värsta sort och hade alldeles för höga krav...
Men YÄY, ledig på torsdagar! :D

Hämta Miller nu och ikväll barnvakt.

tjugotredje mars

Jag dör. Så galet jävla rolig scen ur Solsidan!!! "Herregud, jag har blivit Gunvald Larsson..."

 

 

Idag promenerade jag och Lovisa i två timmar i det härliga vädret. Målet var att komma till Clapham för att besöka LIDL, haha. Jag var ute efter deras underbara cappuchino glass men typiskt nog så hade de inte den. Hmm.. Kom hem med lite annat gott istället, blandannat mörkt bröd som detta land har brist på.


Nu har jag precis jobbat klart och ska strax promenera till Richmond där det ska käkas riktig pizza (det var längesen!) på en mysig pizzeria vi spanat in. Det blir som en liten avskeds-middag för Lovisa som är färdig med au-pair livet och lämnar oss nästa vecka :(  Tråk!


tjugoandra mars

Precis tittar klart på Up, och ååh så söt den var!



Världens läskigaste sak hände idag... Jag städade salongen som vanligt och skulle rengöra toaletten, då jag öppnar dörren ser jag något jättestort precis framför mig på väggen - en SUPERstor spindel och jag skriker högt som bara den! Jag får panik och tar rengöringssprayet och sprutar & sprutar ända tills den inte rör på sig och jag tror den är död.. Men icke, för när jag tar upp den med en bit papper så börjar den kravla med sina sliskiga ben igen och jag skriker och mosar den fort som fan och usch... Det bara knakade i pappret! Sedan spolade jag ner det...
En riktig skräckupplevelse!!
Om jag har spindelfobi? Nej inte alls....


tjugoförsta mars

Kul dag igår! Började med en promenix i East Sheen då jag lyckades gå lite vilse ett tag och det började regna en massa på mig. Så det kan gå. Väl hemma åt jag frukost och fixade mig ordning inför kalas :)
Jag och Lovisa köpte party hattar och tog oss in till stan där Annas 21års kalas startade på McDonalds, haha! Vi tvingade på Anna den härligaste outfiten för dagen. Hon lyste verkligen upp då vi promenerade bort till Svenska kyrkan där hon fixat marängswiss (ÅÅH, hon är underbar!!). Fulla i våra magar lekte vi sedan en massa lekar. Ett himla bra födelsedagsfirande!
Efter kyrkan stängt tog jag mig hem till Hanna där vi taggade utgång med vin och sushi. Mums. Matilda kom senare och när vi var klara tog vi oss ända till Richmond där vi dansade loss på The Bull till stängningsdags.
Smidigt för mig att ta mig hem sen, tio minuter med buss. Yeah!

Dagens tanke var att ta sig till Camden Market med Hanna och Tilda men vi är inte i toppskick efter gårdagen så det blir slappardag istället med film hon Hanna senare: NEW MOON ♥



nittonde mars

Klockan är i England ett på natten så egentligen är det den tjugonde mars, menmen jag ska berätta om den nittonde så det passar bätte :)
Dagen har vart kanon! Jag lämnade Miller i skolan som vanligt imorse vid halv nio och var sedan ledig resten utav dagen... Jag tog mig in till Oxford street och mötte upp Ulrika för shopping och sen en fika med de två Jönköpings-töserna Hanna och Viktoria. Tiden flög iväg och helt plötsligt hade vi suttit där i tre timmar...Väldans trevligt! Vi fortsatte sedan vår shopping och vi gjorde båda massa fina fynd...
Jag sade hejdå till Ulrika och tog mig vidare till Kensington där jag sprang in på Waitrose (matbutik) för att ladda upp med vindruvor och choklad inför kvällen, mums. För det var dags för bio! Vi var ett gäng som såg Alice In Wonderland i 3D. Åååh vilken häftig film!! Jag antar att 3D;n gör ganska mycket... Stackars Jönköpings-bor som inte har det... Men jag har hört att det snart kommer dit, stämmer det?? :D Hoppas!!!

Nu är det dags att titta på senaste avsnittet av Solsidan, underbara serie!!! Sedan nana, så nattinatti på er :)

 



Arviden

Åh, vad du är saknad...
Enbart 20 dagar kvar nu!!!



sextonde mars

Åh, se här så underbart vi har haft det idag. Lunch i gräset i Regents Park, kan det bli bättre?
Det är så soligt och varm & skönt här i London just nu att man inte kan tro det är sant!!




Dags att hämta Miller. Puss på er!

femtonde mars

Woho. Måndagar är så roliga. Har städat från nio tills nu. Även stukit hos Jason och ska nu ta tag i all strykning här hos Reseigh. Så stor brukar högen se ut då hon tvättar en massa under helgen då hon är ledig... Kul.




Nej, nu ska vi inte vara negativa. Något positivt finns det ju med måndagar iallafall och det är våra älskade Svenska Hollywoodfruar. Wiihu, det ser jag fram emot!


GRATTIS till Lisa som fyller hela 20 år idag! Hon firar sin stora dag i Thailand, jag är då inte avis....
Läs om henne Backpacker-resa i Thailand 
här :)



fjortonde mars

Fin helg. Gött att sitta barnvakt i fredags. Bakade kladdkaka som tyvärr blev misslyckad eftersom gasugn är lite väl för krångligt för mig. Sedan kollade jag på den brittiska melodifestivalen, det var intressant då de har ett helt annat tillvägagångssätt än vad vi har. En ung kille med jättbra röst gick vidare, dock var låten inget vidare så Sverige slår nog England skulle jag tro!
På lördagen drog jag med Lovisa till Hampsted Heath. En stor, vacker park uppe i norra London. Det är en skogig park med massa härliga klätterträd som vi klättrade i :D Hampstead Heath Hill var det bästa vilket är den högsta delen utav parken där man såg ut över hela London. Helt underbart!
Åkte sedan vidare till Borough Market där vi mötte Tilda, Hanna, Stina och Anna. Vi lunchade, knatade runt och läskades av all god mat och tog sedan en fika innan det var dags för mig att ta mig hem.
Barnvaktning igen som sagt vilket gick smidigt och bra. Leka med pojken en stund, natta honom och sedan chilla framför TVn resten av kvällen. Satt fem timmar och fick 40 pund, gött!
Idag är det inte bara mors dag här utan även Saint Patricks day, en stor dag för alla irländare. Jag vet inte vad det är de firar men de springer iallafall runt med så mycket grönt på sig som möjligt och dricker en jäkla massa öl. Vi åkte in till Trafalgar Square där det spelades irländsk live musik, vilket var väldigt bra musik!
Annars har vi strosat runt i stan, lunchat, fikat och haft det mysigt. En riktigt härlig söndag!










Eclipse

Ååååhhhhhhhhh, CANT WAIT!


tolfte mars

Känns som jag ofta börjar inläggen med att berätta vad jag sitter och äter på? Haha, för just nu sitter jag nämligen och mumsar i mig torkade daddlar (stavning?), så himla gott och beroendeframkallande!
Jag är nyligen hemkommen. Har idag vart med Ulrika, vi har promenerat i Regents Park, en park i centrala London som är väldigt stor så jag hann inte se mycket av den men det jag såg var väldigt fint så där blir det fler promenader :) Jag kan knappt bärga mig tills sommaren och det blommat ut i alla parker, speciellt i Regents Park lär det bli så vackert!!

Vi hittade ett trevligt klätterträd i parken där vi lekte apor, hihih alltid kul!
Sedan gick vi till Svenska kyrkan där vi köpte kaffe och åt medhavd lunch. Mys. Läste även lite i svenska skvallertidningar, haha, speciellt kul att läsa om de svenska Hollywood-fruarna, de är ju helt underbara!!

Jag ska strax ta Miller till Jason där jag ska stanna hela kvällen för att vara barnvakt. Känns skönt att stanna inne för en gångs skull och spara på pengarna. Likadant blir det imorgon då jag ska vara barnvakt igen fast åt Millers klasskompis, så där sparar jag OCH tjänar pengar. Inte helt fel!






TREVLIG HELG!


elfte mars

Jag älskar att lyssna på dessa låtar då&då. De får mig att tänka tillbaka till månaden på Island. Det var en fin månad!

Empire Of The Sun - Walking on a dream


MGMT - Kids



The Killers - Spaceman



The Veronicas - Untouched


Kings Of Leon - Sex on Fire


The Pussycat Dolls - Jai ho


White Lies - To lose my life



Himla bra låtar!!

tionde mars

Sitter just nu och mumsar i mig egengjord köttfärssås (för första gången sen jag kom till London!!) med cous-cous till, fruktansvärt gott! :)
Dagen har spenderats med Tildur. Vi möttes i Nothing Hill där Tilda skulle prova en klänning som hon spanat in, det slutade dock med att jag köpte den istället. Haha, detta händer ofta känns det som, att jag köper det som Tilda från början vill ha?
Sedan tog vi oss vidare till Harrods då Tilda aldrig vart där. Hon tycker precis som jag - väääldigt överskattat så vi gick vidare till H&M istället där man som vanligt gör massa onödig shopping. Menmen, det är ju billigt!

Ska ta och stryka lite nu sen ta mig till en pub i närheten och träffa lite vännor :)


The new dress

Touch me

Gammal låt jag vet. Så jäkla bra.



sjunde mars

Jag är tröööött! Men det är så det blir när man håller igång hela helgen och har kul :)
Det blev utgång i fredags. Jag, Tilda, Hanna, Emma och Stina dansade loss hela kvällen på pub/cluben Yetes vid Leicester Square. Gratis inträde, billiga drinkar och bra musik - kanonställe! Så härligt att dansa av sig!!
Farligt sedan då jag fick åka hem ensam... Jag var så trött att jag somnade på bussen och åkte förbi min hållplats, tur var att en trevlig australienare väckte mig och jag bara åkte en hållplats för långt!! Det är det värsta med att festa i city, det tar nästan två timmar hem och man blir ju sååå trötter!
Lördagen spenderades med Matilda på soliga Portobello Road. Kan ni fatta att vi haft strålande solsken hela veckan?! :D Och fattiga au-pairer som vi är satte vi oss sedan på ett café med medhavd lunch och köpte kaffe till. Hihi, mysigt var det!
Sen kom Frida och vi åkte vidare till Svenska Kyrkan och Melodifestivalen. Pernilla Wahlgren, vilken besvikelse... Jag blir inte förvånad om hon kommer vidare till Eurovision så konstig röstning som det är i år?!
Louise - Ulrikas gamla klasskompis och min gamla (ultimate)frisbee-kompis som studerar i Brighton var på besök i London under helgen och var med i kyrkan. Himla kul att träffa henne!!!
Efter Melo åkte jag, Frida och Rebecca till Rebeccas svenska vän som bor ihop med sin britt-pojkvän. Hemma hos dom var det fest, dock stannade vi inte så länge, trötta som vi var men det var väldigt trevligt att träffa lite britter för omväxlings skull!
Denna söndag har vart helt underbar! Jag, Anna, Frida, Matilda och Hanna har suttit på ett café halva dagen där vi pratat, skrattat och pysslat. Hihi, vi satt och klippte, klistra och rita massa kort till typ påsk och mors dag (som är på söndag här i England?). Myyys!





Vi gick efteråt till Mcdonalds där vi hitta dessa två, Angel & Bob!


Älskade, älskade Portobello Road...




Anna tror redan att det är sommar och vandrar runt i sina flipflops, hon är gaaalen!

NATTINATTI :)









femte mars

Idag fyller Wildah hela TRE år. Vad hände med mosters lilla bebis, hon har blivit stor så fort?!
Jag saknar dig!!!!! ♥


fjärde mars

Underbara, underbara Richmond Park ♥









tredje mars

Åh. Att jag lär ha träningsvärk imorgon.. Jag har precis vart i Barnes där Frida hade ett friidrottspass för oss andra.. Dock var det bara för mig och Rebecca idag då de andra var upptagna. Frida har jobbat som friidrotts-ledare för barn och även att dagens pass var anpassat för barn var det ju såklart supertufft för mig som inte har någon kondition! Men kul var det, alla dessa övningar är ju kanonbra så detta ska vi försöka göra iallafall en gång i veckan :)

Har precis duschat och ska strax iväg och hämta Miller. Ikväll är jag även barnvakt.


andra mars

NU ÄR DET BOKAT, ARVID KOMMER HIT TILL MIG I PÅSK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag är den lyckligaste kvinnan på jorden!
Även den tröttaste känns det som så GODNATT :)

första mars

Blev precis klar med dagens städning & strykning som var riktigt jobbig att göra eftersom jag bara ville uuuut!
London är helt underbart idag, himlen är klarblå, solen lyser starkt och det är så varmt att man kan gå utan jacka :D
Så varför sitter jag här? Jo jag ville bara informera er om detta och göra er lite avundsjuka ;)
Nu ska jag ta på mig solglasögonen och ta en promenix i Richmond Park.

PUSS


RSS 2.0