Isabella Plantation

Jag blir bara mer & mer förälskad i Richmond Park för varje besök. Idag traskade jag runt där i flera timmar och bara njöt. Jag hittade en ny del som heter Isabella Plantation, en inhägnad del där det är sååå vackert! Helt sjukt fint med massa grönska och färgglada blommor överallt.


Så fint med stubbar istället för bro!


Ett gammal par sitter och läser, gulligull


 


Jamie does...

Usch. Jag har benhinneinflammation... Jag har powerwalkat en del det senaste och igår gick jag som sagt till Hammersmith (vilket tar 40 minuter i snabb takt) och kände redan där att benen värkte lite, men gick ändå tillbaka hela vägen... Det resulterar i att det idag gör ont i benen då jag bara ens står upp...
Så det har mestadels blivit vila för mig idag, dock kunde jag inte hålla mig ifrån en härlig promenad med Lovisa i Richmond Park. Vi gick ganska lugnt, så det borde väl inte vara någon fara?

Ikväll sitter jag barnvakt och det ser jag fram emot då det kommer ett väldigt intressant program på TV!
"Jamie does..." heter programmet. Jamie Oliver reser runt i världen för att testa på olika matkulturer. Och ikväll är det då dags för Jamie does... STOCKHOLM! Ska bli kul att se vad han testar sig på i vårt avlånga land... "The falu-sausage" kanske? Haha!

För några månader sedan satt det en annons uppe i Svenska kyrkan där de till detta avsnitt sökte två svenska, blonda tjejer runt 20 år som ville medverka. Jag och Sophia blev direkt intresserade och mailade in till dom, dock såg vi annonsen försent då det var sista anmälningsdagen och vi fick till svar att platserna redan var satta... Synd, för det skulle vart en himla kul grej!


Lovisa i Parken


Lilla storasyster

Grattis på 27års dagen och ha en fin dag!!
Åh, så jag saknar dig...


Foto taget på en något full Emelie & mig själv förra året :)
Håller ni inte med om att jag ser äldre ut?
Det händer konstant att folk tror att jag är den äldsta systern, alltid lika kul!

Sommar i London

Idag har vi haft cirka 22 plusgrader och strålande solsken hela dagen!!
Jag har lunchat med en bunt tjejer i Primrose Hill där man har utsikt över London. Så vackert!
Där uppe på kullen stekte såklart solen på REJÄLT, så nu ligger jag här i sängen öm och knallröd. Jag har bränt mig i ansiktet, om armarna & axlarna och om halva mina ben (då jag vek upp tightsen), snyggt!
Så det första jag ska göra imorgon är att köpa solkräm för imorgon ska vi få samma väder!

Jag promenerade fram&tillbaka mellan Hammersmith idag med. Det finns en fin gångväg dit som går längs med Themes. Helt underbart!



Norge, here I come!

Har precis kommit in från en kvällpromenad på en halvtimma. Jag var supersugen på att inviga mina nya joggingskor som jag köpte tidigare idag, de var himla sköna, det kändes som jag studsade fram!
De nya skorna får vara första steget till mitt nya liv, nu ska det tamigfan ske en förändring - slut på småätandet och MYCKET motion!
London-vänner, är ni med mig?!

Matilda följde med mig hem efter den trevliga spelstunden i kyrkan. Vi har pratat med vår vän Therese i Norge över Skype.

Nu är det bestämt, i augusti flyttar vi till Norge!!! Det ser jag fram emot, att få jobba & slita i ett år!

I och med att jag åker i augusti har det blivit en del diskutioner med kvinnan här i huset om då jag ska avsluta mitt jobb... Hon vill egentligen ha mig kvar till slutet av juli men jag kan inte stanna hemma i Sverige i enbart två veckor och sedan dra vidare till Norge utan jag behöver mer tid med alla nära & kära... Så häromdagen bestämdes det att jag kan åka hem i början utav juli. Bra va? :)

Jag ska få ett exakt datum i veckan som kommer så då bokas flygbiljett med detsamma!


Godmorgon!

Jag sitter just nu och käka frukost. Tanken var idag att hänga i solen i Regents Park med lite fint folk men det regnar ute (för första gången på typ 2 veckor!) så det blir ganska lugnt idag och senare möta dom i Svenska kyrkan och spela spel. Kul!

Mys i fredags som sagt. Hanna, jag och Matilda tittade på film och bara pratade. Matilda som precis vart hemma i Sverige på besök hade köpt med sig en stor påse lösgodis till mig, det gjorde min kväll, hihi!
Åkte sedan till Ulrika och övernattade där, mys.
Igår lunchade vi med norrmännen (au-pairerna i norra London) på en thairestaurang innan vi tog oss till Regents Park där vi åt glass och kastade frisbee. Åh, vad kul det var att kasta plast med Fia, precis som gamla tider då vi spelade Ultimate Frisbee!
På kvällen satt jag barnvakt åt Millers klasskompis Harry. Väldigt smidiga pengar då jag bara låg och sov i soffan hela kvällen typ, haha.



Fredag

Det känns verkligen som sommar här i London nu och jag mår mycket bättre så jag kan vara ute och njuta!
Jag gjorde ett besök på det omtalade museét Tate Modern idag. Dock var det inget för mig, tavlor och konst intresserar mig inte så värst mycket.
Jag gick vidare och satte mig i solskenet på en parkbänk framför vackra St Paul's Cathedral där jag åt medhavd lunch och skrev brev hem till Sverige.
Sedan var det dags att ge sig ut bland folkmassorna på Oxfordstreet på skojakt, hujedamig!
Jag skulle bara ha ett par typ av ballerinaskor och det tog mig flera timmar, hittade inget som dög och till slut så blev jag så trött på det att jag i princip bara tog ett par. Ganska fina ändå. Eller?

 

 

Ska nu fixa käka och sedan dra mig till Hanna i Nothing Hill där vi ska ha myskväll och se filmen Nothing Hill. Hihi passande!

Trevlig kväll :)


One year ago

Kom precis på att igår var det ett helt jäkla år sedan jag och Matilda for till Island.
Det är läskigt att tiden går så fort!


Äntligen vila

Som jag anade så blev jag sjuuuk. Blä. Feber, halsont och huvudvärk. Inget kul alls då jag jobbat massvis. Hade Miller heldag i måndags (sista som tur var) plus att jag städade salongen på kvällen så det blev inget vila förrän halv nio och då somnade jag som en stock direkt. Reseigh gav mig sovmorgon igår, det var snällt men även att jag sov till halv elva kände jag mig inte mycket bättre. Det kändes som om huvudet skulle explodera hela dagen. Men det var bara att pallra sig upp, plocka disk, hänga tvätt och stryka. Sedan pallra sig iväg till Jason för att städa och stryka där. Woho.
Idag är det kanonväder ute men jag är sängliggandes ända tills jag ska hämta Miller.

Nej, nu ska jag sluta gnälla och ta och titta på Anna Anka söker assistent, det är kul ju. Håller ni inte med?

Maria Montazami´s blogg

Ohja, ni läste rätt minsann, enjoy!

http://www.amelia.se/blogg/maria-montazami/

Vårgårda-tårta

Detta är min absoluta favorit-tårta som jag nästan alltid gör till kalas (:
Jag brukar variera mellan två olika fyllningar så jag skriver med båda...

Maräng
3 äggvitor
2½ dl strösocker
3 dl Vårgårda ris eller Rice Krispies

Sätt ugnen på 150°C. Separera äggen och lägg vitorna (spara gulorna) i en ren bunke och vispa till hårt skum. Rör ner sockret och vispa till en marängsmet. Blanda försiktigt ner Vårgårda riset och bred sedan ut smeten till två runda bottnar på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter.

Chokladkräm
1 dl vatten
2½ msk vetemjöl
50 g ljus el. mörk choklad (ju finare kvalité desto bättre)
50 g smör
1 dl florsocker
3 äggulor

Vispa ihop vatten och vetemjöl i en kastrull och koka ihop tills det tjocknar. Var försiktig så att inte mjölet bränns. Ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner den tillsammans med smöret så att det smälter. Rör sist ner florsockret och de sparade äggulorna. Låt svalna. Ställ in i kylen tills den kallnat helt.

Smörkräm:

3 äggulor

3/4 dl strösocker

2 dl vispgrädde
50 g smör

Blanda ihop gulor, socker, hälften av grädden och smöret i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen tjock under kraftig omrörning. Låt krämen svalna. Vispa resten av grädden hård och rör i.

Fyllning & garnering
3 dl vispgrädde
frukt

Vispa grädden. Bred ut din valda fyllning på ena bottnen, sedan en tredjedel av grädden där på. Lägg försiktigt på den andra bottnen och bred ut resten av grädden och garnera med valfri frukt.
Min favoritgarnering är kiwi och persika!




 


Solsting?

Vilken underbar helg jag haft!
Precis som igår var dagens väder för bra för att vara sant. Jag var på au-pair träff i Regents Park, vi hade knytis och söta Hanna lirade lite gitarr. Åååh :)



Tyvärr slutade dagen lite mindre bra. På bussresan hem började jag känna mig krasslig och det är värre nu. Halsont, illamående och öm i kroppen. Jag har tagit en painkiller och ska hoppa i säng redan. Hoppas att jag bara fått en släng solsting!


Nattinatti


KOKO

Är barnvakt ikväll, skönt som f*n rent ut sagt då jag är ganska sleten. Jag sitter framför brasan på nedervåningen, skypar med bror och käkar tårta som jag och Miller bakade igår till Reseigh i efterskott. Vårgårdatårtan är den bästa!!!

Gårdagskvällen var kanon!
Jag, Emma, Stina, Hanna och Helena förfestade med middag & vin hemma hos Eleonor vilket var himla trevligt. Sedan begav vi oss till Camden för att dansa loss på KOKO, som är en av Londons största klubbar. Det är en gammal teater så den är riktigt grymm!! Live band spelade på teater-scenen och vi träffade en massa trevligt folk.
Jag kom hem klockan fem, fåglarna kvittrade och solen var nästan på väg upp, och somnade direkt.
Jag väcktes klockan ett idag av att någon knackade på min dörr, det var Miller som kom in och sa "Hanna is here, Hanna is here". Vi bestämde igår att vi skulle promenera i Richmond Park så det var bara att ta sig upp och klä sig. Vi mötte upp Eleonor, köpte frukost på Waitrose och satte oss vid rådjuren i parken och åt. Det var nästan 20 grader varmt ute, solen sken, himlen var molnfri och även flygplansfri (pga vulkanen) vilket kändes jättekonstigt då Heathrow flygplats ligger nära så det var GALET lugnt och skönt ute. Vi bara låg och prata och stekte på i flera timmar så nu är jag riktigt röd om näsan, rosig om kinderna och har tillochmed fått lite färg om tjocka magen (: Nice!





Inside of KOKO:


Lillebror

.. du ser ut som en gammal gubbe i ditt slutspelsskägg!!

Vad är egentligen grejen med slutspelsskägg? Jag fattar då ingenting, haha.


Längtan

Åh, idag är en sådan dag då jag bara längtar hem en massa...
Tur att en del utav "hem" kommer till mig snart då. Pappa & c/o kommer hit om en månad och stannar i en hel vecka :) Ååh, vad jag ser fram emot det!!!


Nu ska jag till Jason och vakta Miller.
Ha en trevlig kväll!

London Eye

Vart en sväng på puben ikväll med Elin, Sofia och Joanna. Trevligt!
Jag har fått en riktig feting förkylning så ska sova nu och hoppas på att det känns bättre imorgon...
Men först ska jag slänga in lite foton från London Eye som jag och Arvid åkte förra veckan.
Jag säger bara en sak, åk den då det är mörkt!!

I väntan på att solen skulle gå ner...

Det blir tyvärr inga lyckade foton utan blixt med digitalkameran...




Norge, here I come?

Ja, jag fick precis jobb i Norge...
Jag & Matilda har chansen att ta över våran vän Therese och hennes vän Jennyfers jobb på ett typ av mackmakeri frånochmed augusti i Tromsö. Det lutar ju absolut åt att ta det men det måste diskuteras lite mer med min kära Matilda om detta som just nu är hemma i Sverige på besök...
Hihi, du & jag i en öde del av Norge Matilda, det låter väl kanon? ;)


Back to work

Igår var sista semesterdagen någonsin, inom detta så kallade yrke alltså. Känns inte allt för kul men för den delen ska jag ju inte vara här så länge till.. Bara två-tre månader kvar tills jag flyttar hem igen!!
Ulrika var på besök här igår, vi lunchade i en park blandannat och sjöng Ja må hon leva för Reseigh som fyllde år, hihi, det var kul!

 

Jag är en dålig au-pair just nu då jag sitter vid datorn istället för att leka med Miller men han sitter faktiskt och ritar bredvid mig så det är väl okej en snabbis...

Han var så söt igår då vi sågs igen efter mer än en vecka.. Han gav mig teckningar, följde efter mig, ville leka och visa mig saker hela tiden. Han hade saknat mig en massa, så söt!



Titta vad Arvid köpte med sig till mig, LÖSGODIS!!! ♥


Fina dagar

Nu har min Arvid lämnat mig. Vi har haft helt underbara dagar tillsammans!!
Regn var förutspått under hela veckan men vi fick motsatsen, solsken och cirka 20 grader varje dag :D

Vi har...


...ätit massa mumsig tårta då jag bakade en försenad födelsedagstårta till honom


...sett Avatar i 3D


...solat och lunchat i gräset i vackra Regents Park


...ätit belgisk våffla (MUMS!) i Covent Garden


...hängt på Millenium Bridge


...åkt London Eye


...vart barfota i gräset för första gången i år  ♥


...ätit frukost i gräset i Richmond Park


...kollat på Bambi och hans vänner


...ätit supergod middag i Kentish Town med Ulrika och hennes besökande familj


...suttit i gräset i Primrose Hill och kikat ut över vackra London


...sett musikalen "Les Miserables"


...ätit sushi-lunch i gräsen vid Marble Arch

...myyyst en massa såklart ♥



Arvid, tack för att du gör mig så lycklig!



Sex månader

Idag är det ett halvår sedan jag satte min fot i London för första gången... Det är sjukt!

Pirr

Nu landade precis Arvid i London!!!

Det pirrar i magen för fullt nu för det är dags att möta upp honom på Victoria station. Äntligen ska jag få pussa på honom efter tre hela månader ♥

I am not a robot



Himla bra låt detdär.

Förresten, jag har läst ut sista boken ur Twilight-sagan nu, Breaking Dawn. Sjukt bra. Kan inte vänta tills jag får se filmen!! Jag tror att många, precis som jag blev, kommer bli förvånade över hur det hela slutar...
Jag har inte läst den första boken ännu så jag ska faktiskt ta och göra det nu har jag tänkt :)

Banan-kladdkaka

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
2 bananer

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, kakao och vetemjöl. Blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna ganska grovt och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en rund pajform med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 30 minuter.
Låt den svalna och ställ den sedan kallt till servering.
Går bra att spara flera dagar.

Servera med vaniljgrädde, muuums!

Lonely

Jag har spenderat över tre dygn tillsammans med min Tildur och nu sitter jag här ensam i det stora läskiga huset... Jag saknar henne!

I lördags var det rodd-race på Themes, ett race mellan universiteterna i Oxford och Cambridge som sker varje år och har gjort ända sedan år 1829. Läs mer här!
Även att vi inte såg mycket på grund av att det var fullt med folk så var det kul för det var ett jäkla drag. Massvis med fulla studenter mitt på ljusa dagen och alla skrek och hejade. Cambridge vann med bara någon meter!!
På kvällen var vi ett gäng som gick ut, vi hamnade på en club vid namn Barumba i city. Inte mycket att ha tyvärr, men gött att dansa av sig litegranna iallafall!

Jag och Tilda sov till ett på söndagen och åt frukost i sängen till en bra film. Gott!
Bakade sedan en banan-kladdkaka som vi tog med till Stina på kvällen. Med Stina och Emma käkade vi pizza och åt kladdisen till Hitta Nemo. Underbara film ♥


Idag drog vi fyra till IKEA där det käkades köttbullar, potatis, brunsås & lingon och shoppades svenskt godis och lingonsylt. YUMMI!





Söta linnen



Supersöta linnen från HM för enbart fyra pund stycket :)
Klant som jag är spillde jag rödvin på det vita igår då vi var ute, någon som har tips på hur man får bort det?

Matilda, vakna...

...jag vill ju ha frukost!
Hihih, jag sitter här i Matildas bäddsoffa där jag sovit så gott inatt och väntar på att Matilda ska vakna. Det vet man inte alls när det blir, hon kan sova hur länge som helst den kvinnan! När jag skrivit klart här ska jag hoppa på henne så hon kan ge mig maaat, jag är hungrig :)

Igår brändes det pengar minsann. Jag och Matilda shoppade som galnningar känns det som. Jag var egentligen bara ute efter en vårjacka men hittade även så mycket annat jag ville ha, men egentligen inte behövde såklart...
Det blev en jacka, jeanstights, 2 übersöta linnen med tryck på, en kofta, ett linne, strumpbyxor med små hjärtan på och shampoo&balsam. Inte nog med det så var jag tvungen att ladda upp kylen lite nu när Reseigh inte är hemma, så 200 spänn på Waitrose där på. Hm, nu får plånboken vila lite. Måste spara på pengarna, Arviden kommer ju snart, då blir det troligen musikaler och annat trevligt.

Gårdagskvällen spenderades i norra London hemma hos Sandra där vi såg på The Proposal, sjöng singstar och lekte barn-charader. Allan var med så det lektes såklart på engelska, himla kul var det. Speciellt då Allan "åkte ruschekana", haha!

Dagen är ganska oplanerad, vilket är himla skönt.
Puss på er!

Semester!

Vaknade upp med ett stort leende på läpparna idag, först pga att solen sken på mig och sedan för att det var sista gången på ett tag jag var tvungen att gå upp tidigt för att plocka disk, hänga tvätt och förbereda frukost åt familjen. Nu börjar den tio dagars långa ledigheten och det känns så fruktansvärt skönt! Inte nog med det så åker familjen till Cornwall imorgon bitti och jag är ensam hemma i en vecka. Så skönt att slippa dom ett tag och UNDERBART att jag och Arvid får huset för oss själva ett par dagar!!! Dagarna innan Arvid anländer kommer dock bli mindre roliga, då mörket faller och jag är ensam i det stora läskiga huset :( uussss.

Arbetsveckan har vart bra och har gått fort trots mycket jobb. Miller hade en del playdates så då fick jag lite fritid iallafall. Han hade sin första sleepover vilket gick ganska vilt till, vi har busat en massa, bakat, kollat på filmer, vart på National History museum och sett dinosaurier, läst böcker, spelat spel och idag har vi haft massa påskpyssel, det var kul! Det är rätt så mysigt med Miller ändå, även att han är mitt "jobb".
Jag ser inte fram emot dagen då vi ska säga hejdå till varandra...

RSS 2.0