Jag saknar min Arvid!!!!!!!!!!

Långhelg

Jag är TRÖTT. Så otroligt trött i kroppen speciellt. Mer om det efter jag berättat om gårdagen...
Jag spenderade ett par timmar i östra London med Stina och Emma på marknaden Brick Lane där vem som helst får lägga en filt på gatan och sälja sina prylar... Dock regnade det så det var tomt på gatan men i detta område finns det mängder med grymma second hand butiker så vi hade att göra ändå. Jag lyckades hitta en jättefin, blommig "byx-klänning", heter det så?
Jag är ensam hemma under helgen så igårkväll passade jag på att bjuda hem Matilda, Hanna och Ellen till mig på lyx-middag... Falukorven jag köpte i Svenska kyrkan i julas stekte jag och serverade med stuvade makaroner och ketchup. Förlåt men fyfan vilken njutning, mums! Sedan tittade vi på Eurovision och en film innan vi alla somnade så sött i mitt rum. Mys!
Idag drog jag med brudarna till Richmond Park för att bocka av ett utav mina mål på min "att göra innan jag lämnar landet-lista", alltså att promenera runt hela parken. (Om jag inte nämnt det innan så är Richmond Park Londons största park.) Sagt och gjort, drygt 4 timmar tog det, härligt! Mindre härligt att jag direkt efteråt var tvungen att ta mig till frisörsalongen och städa... Därför är jag helt sleten nu, men det var det värt!

Imorgon är det röd dag i landet så då tar vi oss till Oxford för att spana runt. Ännu en sak jag kan bocka av på listan, gött!

Emma & Stina...



Hot or what?

Har sett mitt kära Sex And The City nu and I love-love-loved it!!!
Roligt var det att alla i biosalongen applåderade så fort något extra roligt hände i filmen - alltså applåderades det en väldig massa. Filmen var jätterolig och tjejerna är helt galna!
Ååh, vad glad jag är över att jag fick se dessa skådespelare igår, iiih!

Såhär snygga var de igår på galan...


SATC 2

Åh, ikväll är det äntligen dags för Sex & the city 2!!! Som jag har väntat...
Att se trailern får det att pirra i min mage och vet ni vad som fick min mage att pirra ännu mer igår?
Joo, att jag åkte in till Leicester Square på kvällen där galapremiären ägde rum och där fick jag se alla huvudrollerna!
Sarah, Kim, Kristin, Cynthia & Chris, a.k.a. Carrie, Samantha, Charlotte, Miranda & Mr. Big.
Allt gick ju så fort så mina foton blev helt värdelösa... Himla synd för de var såklart jättesnygga och det skulle vart kul med foton att visa!

Någon mer som ska se filmen ikväll? :)

Russin- och mandelkakor



Dessa kakor testade jag mig på en dag i förra veckan och guuud så goda de är, jag älskar när kakor är sega som dessa är. Det är ett chokolate-chip-cookies recept där chokladen bytits ut mot russin och mandel. Jag kan tänka mig att det blir ännu godare att ha torkad aprikos i istället för russin, det ska jag pröva nästa gång!

3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g smör
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
1 dl russin

1 dl hackade mandlar


Blanda smör, socker, farinsocker och vaniljsocker. Vispa upp äggen lätt och blanda i. Blanda mjöl, salt och bikarbonat för sig och rör i smeten. Blanda i havregryn och sist russin och grovt hackade mandlar. Rulla smeten till bollar, gärna lite större, och platta ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 8 minuter i ca 220 grader.




Receptet stal jag från denna underbara blogg.


Stalker

JUST NU är Robert Pattinson i lilla Barnes hemma hos sina föräldrar som bor där. Barnes ligger bredvid East Sheen och jag går dit på femton minuter... Jag funderar seriöst på att spendera dagen på att stalka honom!

Byebye Frida

Nu är vi inne i en utav de tråkigaste perioderna med att vara au-pair... Alla au-pair vänner börjar lämna en och åka hem till Sverige... Imorgon är det Fridas tur och ikväll ska vi ha en sista kväll på puben med henne. Ååh, vad tråkigt tycker jag, men kul att ha fått träffa henne, hon är en sådan go tjej!!


Madam Tassauds

Att jag skulle bli sååå nervös utav denna docka, det trodde jag faktiskt inte...
Grr, så snygg han är!


Klämma lite på J Lo's kända rumpa...






Denna är till dig syster...









Oj, så många foton det blev, och detta är inte ens alla...
Jag blev iallafall positivt överraskad utav Madam Tassauds!



London calling

Sikken trevlig dag. Strosat runt i stan med Ulrika och tagit en mysig fika.
Jag köpte nedanstående. Linnet kommer från David & Goliath, den butiken måste ni besöka om ni får chansen!
Den söta väskan är från favoritbutiken New Look, dock är den inte till mig utan till Therese där hemma som beställt den. Snart anländer den Tessan!



När jag kom hem låg det en en väldigt trevlig överraskning innanför dörren - ett paket från svärmor Liza innehållandes ett fint brev och en påse Polly. Ååh, så glad jag blev!!
Brevet är ju såklart det bästa, jag älskar att få brev ♥

Helgens fina bilder

I Hyde Park i fredags...

Kalaset i lördags. här tävlar jag och Anna om vem som kan säga
"funny bunny" med flest marsmallows i munnen, haha...


"Vem juckar bäst?" Haha, den som juckar sig till ett bett av äpplet först vinner...


Vi hade en helt underbar dag i Brighton. Inte ett enda moln på himlen på HELA dagen och nära på 30 grader!
Vi traskade runt bland Brightons mysiga gator, låg på stranden, jag & Anna tog ett väldigt svalkande dopp i havet (Tilda, din badkruka!) och vi åt på restaurangen med den massiva buffén tills vi knappt kunde gå.
Min vän Louise som studerar i staden extrajobbar på milkshake-baren "Moo Moo" där hon jobbade denna dag och bjöd oss på varsin utsökt milkshake med kakor & choklad i. Tack Louise, de var sååå goda!





För att...

...idag har jag badat i Engelska Kanalen :) Brr, vad det var kallt!

Kalas och solsken

Som sagt: London in my heart!

Denna helgen är verkligen helt fantastisk...

I fredagskväll var vi en stor drös med svenska tjejer och tre britter som satt i Hyde Park till midnatt där vi drack vin, skrattade i mängder och hade hur trevligt som helst.

 

Jag spenderade natten hos Matilda och idag gick vi upp tidigt för att åka till Portobello Road Market där vi mötte Frida och Anna. Vädret var helt underbart och vi strosade runt där ett par timmar och köpte blandannat presenter till födelsedagsbarnen Sophia och Sandra.
Vi åkte vidare till parken Hampstead Heath där vi mötte upp massa brudar plus Allan, haha, för att ha kalas för födelsedagsbarnen. Vi lekte massa roliga lekar, åt hemmagjorda cupcakes som de bakat och hade det härligt i solen. Jag skrattade så jag fick kramp i hela ansiktet! 
På kvällen åt vi middag på en fin italiensk restaurang, där det slutade med att vi fick gratis desserter för att personalen var så stressade att de missade att skriva med det på kvittot. Nice!

Hur är vädret hemma?

Här är vädret ofattbart fint och imorgon ska det bli ännu bättre så då passar jag, Matilda och Anna på att åka till Brighton över dagen. Jag är så glaaad!


London in my ♥

Det är vid dessa tillfällen man inser hur mycket man älskar livet i denna storstad...

Igårkväll, då vi spelade twister mitt i Holland Park...


Idag, då jag tillsammans med Ulrika lunchade och solade i kära Hyde Park...



Ikväll ska jag tillbaka till parken för att umgås med lite trevligt folk :)
Ha en fin kväll allesammans!


Turist, javisst!

Precis kommit hem efter en trevlig långpromenad med Lovisa. Skönt med värmen vi har nu men ack så kvavt det är idag. Jag är helt svettig och snuskig nu... Kul att veta va?

Jag tänker nu ta tag i att lägga upp bilderna från då familjen var här.
Detta har vi blandannat sysslat med:

Njutit utav Londons underbara parker, här har vi Regents Park...

Richmond Park...

St. James Park...




Vi åkte båt på Themes, till härliga Greenwich och till barriärerna...


Vi åkte London Eye då solen gått ner...


Vi gick på Portobello Road Market i det underbara solskenet...
Mat-delen är min absoluta favorit!


Annars har vi bara turistat som galningar...

Utanför Buckingham Palace...




Utanför Harrods...


Vi gick även på Madam Tassauds, bilder kommer snart!

Btw, ni ser fotot på London Eye och den tomma "bollen"... Har ni koll på varför den är tom? :)


Frozen yoghurt

Muuums, det sitter jag och äter på just nu till frukost :)
Smidigt värre att fixa: mixa ihop frusen mango (eller annan frukt) med lite valfri yoghurt (jag har hallonyoghurt i min). Klart!




Idag står det städning på schemat. Jag ska storstäda Jasons lägenhet och så har jag fått i uppdrag att tvätta fönsterna här hos Reseigh. Lite tråkigt då där är kanonväder ute, men det är sånt man får ta...

Ha en fin dag!

Lång dag

Gick upp tidigt för att duscha, tog Miller till skolan, åkte till familjens hotell vid Victoria, där de packade för fullt. Vi tog oss till Knightsbridge där vi lunchade och kikade inne på Harrods innan jag kramade dom hejdå för de skulle ta sig tillbaka till Svealand igen, buhu. 
Jag åkte hem, gjorde mellanmål till Miller, hämtade honom på skolan, tog honom till sin kricket. Jag gick ut på powerwalk i en och en halv timma, hämtade sedan Miller från kricketen igen. Hans pappa Jason tog med oss till en närliggande pub där han köpte juice och chips till Miller. Vi kom hem cirka halv åtta (!), då gjorde jag middag och Miller började såklart gråta och ha sig eftersom han var mätt efter chipsen och juicen (jäkla Jason!) och åt nästan ingenting.
Reseigh kom precis hem nu vid åtta (nästan två timmar sen!) och nu sitter jag här helt slut i min säng och kommer snart somna av utmattning...

Jag är trött på att vara au-pair. Jag är speciellt trött på att vara au-pair åt Reseigh just nu. Hon jobbar galet mycket vilket gör att hon är trött och ofta sen hem. Hon har massa krångel i sitt privatliv och på grund av allt detta går saker och ting ut över mig ofta och hon gnäller lätt på mig angående småsaker.

Kan knappt vänta tills jag om dryga sju veckor åker hem.

Förlåt för gnället, behövde skriva av mig litegranna.
Något positivt med dagen var att jag på min härliga promenad i Richmond Park hittade till en ny del, där supersöta kaniner sprang runt överaaallt. Det var fint :)


Nattinatti


Get on my horse?



HAHA, alltså, vad fan är detta?!
Elias och Tommie har gått runt och sjungt på den hela helgen och tycker den är bra, de är ju knäppa!!!

Åh, värmen är tillbaka i London vilket är helt underbart. Det har ju vart så kallt det senaste...
Det kommer till och med bli värmebölja här i veckan sägs det! :o  Men, jag ska inte klaga, hellre det är vinterkylan!


Jag har mängder med fina foton från de senaste dagarna som jag ska visa er... När jag får mer tid till det vill säga.
Nu ska jag hoppa i säng. Nattinatti

Söndag kväll

Att blogga finns det knappt ingen tid till nu när familjen är här. Det är så trevligt att ha dom här men fy sjutton vad trött jag blir av att guida runt dom här i storstaden. Undra om de kan ta sig hem på tisdagkväll som planerat, de förbaskade askmolnen närmar sig London nu...

Se här vilken snygging jag träffade på idag...
Hjälp, så nervös han gjorde mig och jag ville bara pussa på han!!!


Happy!

Nu har pappa & company äntligen landat på brittisk mark!!!
(För er som inte vet vad som menas med "pappa & company": lillebror, pappa, pappas brud och hennes son)
Tyvärr är det för sent för att ta sig ut och möta dom, men imorgon, så fort jag lämnat Millerbiller i skolan, ska jag ta mig så fort jag bara kan till dom. Åh, det ska bli så kul, vi har ju faktiskt inte setts sedan december!


Smile like you mean it

Detta har min dag bestått utav...




...shopping på Oxford street och en mysig fika med min Ulrika (:

Ikväll har jag joggat. Dock inte så länge då regnet började vräka ner. Väldigt typiskt då jag annars aldrig orkar jogga...
Jag har även bokat flygbiljett hem till början utav juli. Finally, det tog sin lilla tid minsann!

Fynd

Ursäkta den fula bilden på mig men vill bara visa fyndet jag gjorde i Brighton.
Levis-skorta från en second hand butik för ynka tre pund.
Me love second hand!



Spana även in snyggingen i bakgrunden, mums.

Brighton

Åh, vilken underbar stad Brighton är! Det är verkligen en dröm att få plugga och bo där i framtiden...
Jag åkte dit med Ulrika & Sophia och i Brighton tog vår kära vän Louise (som studerar i Brighton) hand om oss och guidade oss. Vi traskade runt på alla kända Lanes, favoritdelen var absolut North Lane där det fanns grymma second hand butiker, vilket jag älskar! Brighton är känd för sin second hand.
Vi hängde på Brighton Pier där vi såg ut över de vackra stränderna och den Engelska kanalen. Vi gick på stranden där vi tröttnade på kylan och regnat vi hade så vi tog av oss jackorna och låtsades att det var sommar. Haha, vad folk stirrade!
Dagen avslutades på restaurangen Days (lägg namnet på minnet ifall ni ska till Brighton), där vi åt den största och grymmaste buffén vi någonsin varit med om!! Så galet mycket mat, bara god och fräsch mat dessutom. Förutom all denna mat fanns det bland annat en stor sushi buffé (godaste sushin jag ätit!), massa frukt, desserter, glass, godis och chokladfontäner. Att äta där är verkligen en upplevelse så gå dit om ni får chansen!



The Pavillion, så vacker byggnad!










Den gamla piren som brann ner för nästan tio år sedan...



Tack snälla Louise som tog så bra hand om oss!





Friday

Det känns som det enbart är klanten Elin som lyckas ställa sig på en stol (för att nå upp till en hög hylla), välta, fastna i stolen och halvt slå ihjäl sig... Ajaj, så ont jag har nu!

Ikväll sitter jag barnvakt åt Millers klasskompis Harry. Skönt med en lugn kväll, speciellt eftersom att jag ska till BRIGHTON imorgon!!


Trevlig helg :)


Dream Big

Låten som jag aldrig tröttnar på...




Gissa pippin



Ignorera den fula skatan i bakgrunden och titta på den knasiga främre pippifågeln...
Någon som kan förklara vad det är för någon? Den ser verkligen ut som någon sorts blandras?
Jag, Anna, Lovisa och Frida lunchade i gräset i Richmond Park idag och alla blev helt fascinerade utav denna varelse.

Jag måste även berätta att det blivit sjukt kallt här i London. Det känns nästan som vintern kommit tillbaka... Fyy, försvinn med dig!

Hur är vädret hemma i Svealand?

Cambridge

Åh. Tack underbara flickor för en utav mina bästa dagar här i England ♥
Vi hade väl inte världens tur med vädret då det regnade en del och blåste kallt hela dagen, men kul hade vi!
Cambrigde är verkligen en helt fantastisk stad med alla sina slottsliknande byggnader och gamla hus. Mest känt är Cambridge för alla dess universitet, hela 31 stycka!! Staden har även en mängd vackra kyrkor.
Det allra bäst med dagen var båtturen vi gjorde på floden Cam som går genom staden. "Styrman" Sam guidade oss och berättade massa intressanta historier om alla vackra broar vi åkte under och alla byggnader vi passerade. Båtturen tog cirka 40 minuter och det hann växla mellan solsken, regn och till&med hagel!! Haglet var vi verkligen inte beredda på och trötta som vi var började alla i båten garva åt hela situationen då vi även fällde upp paraplyerna som blåste sönder för en del av oss. Tio brudar i en liten båt som asgarvar i skitvädret - vilken syn, HAHA! Dock slutade vi skratta då ett träd nära oss började knaka så högt pågrundav vindarna att vi trodde det skulle välta ner i floden, läskigt! Men sen började vi såklart skratta igen...



Här, på St. John's College, spelades delar utav Harry Potter in..






Spank Holiday

Efter en seg start på dagen igår pallrade jag och Ulrika oss iväg till Hammersmith där vi spenderare ett par timmar på shopping och lunchade ute på en bänk vilket var väldigt trevligt (minus att en fullegubbe besvärade oss så mycket att vi var tvunga att byta bänk!). På kvällen gick jag på bio med Matilda, Lovisa och hennes man Calle. Vi såg på Dear John, som var såå bra och fick mig och Tilda att gråta som bebisar!
Dumma kärleksfilm och dumma turturduvor Lovisa och Calle fick mig att sakna min Arvid en massa dock ♥

 

Övernattade hos Matilda, vilket var mysigt som vanligt och idag har regnet vräkt ner nästan hela dagen så vi stannade inne, latade oss och kolla på Dirty Dancing 2, jättebra film!
Vid fyra åkte vi in till Victoria Station och mötte upp några andra för att köpa bussbiljetter till imorgon...
Imorgon är det nämlingen Bank holiday här i England (Spank Holiday kallas den enligt vissa utav okänd anledning) och alla är lediga, inklusive alla au-pairer, woho! Vi är ett gäng på tio härliga brudar som ska ta oss till Cambridge som är en vacker stad med massa fint att se. Håll tummarna för uppehåll!

Shanning Tatum som är med i Dear John,
är han inte snyggast på denna jord så säg?!


Valborg

Åh vilken härlig valborg det blev. Ulrika som kom ner från norr, jag, Matilda, Anna, Frida, Hanna och Ellinor, som är en ny au-pair i mitt East Sheen, gick ut i älskade Richmond till älskade The Bull. En "pub/club" som alltid är ett säkert kort! Mycket dans och massa skratt.
Ulrika övernattade hos mig sedan, det gjorde kvällen ännu bättre (:





RSS 2.0