Norrsken

Jag har glömt berätta att jag såg mitt första norrsken för en vecka sedan, det var såå grymt! Så himla overkligt!
Jag hoppas jag får se många fler här!

Lisa lyckades ta detta foto, inte det bästa kanske men man kan ju urskilja det gröna på himlen...


Søndag

Tiden springer iväg, om bara fyra dagar är jag hos min karl!!


Idag har det tvättats, storstädats och solats. När jag låg där i solariet och lyssnar på radion hör jag: "Välkommen till Brun Og Blid (annat sol-center här), idag är det soldagen och du får sola gratis hela dagen", haha typiskt eller??

I veckan har det jobbats en hel del. Var ledig från Knollen i måndags men jobbade kväll i restaurangen på SAS. Tisdag-lördag som vanligt på Knollen. Torsdag kväll på bankett på SAS och inatt jobbade jag på Knollen. Gött att jobba mycket nu då jag tagit ledigt inför Göteborg!

I måndags var jag och Lisa uppe på husägarnas läskiga vind och letade efter julpynt som vi tänkte att de förvarade där, men ikke och det kan vi ju inte vara utan! Så vill någon vänlig själ skicka upp ett paket med pynt till oss, är det mer än välkommet ;)


Foto taget från öa på Tromsdalen, till höger bor vi...

Navelludd?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8012334.ab

"Året var 1984. Bibliotekarien Graham Barker hade så tråkigt en kväll att han bokstavligen satt och pillade sig i naveln.
– Jag upptäckte luddet och blev nyfiken på hur mycket ludd en människa egentligen kan producera, säger australiern till Daily Mail.
Han beslutade sig för att undersöka saken."

Hahaha, sjukt!!


Nybakat

Jag bakade russin och havre scones till frukost idag, visst ser de mumsiga ut? :)




Jobbet på SAS gick väldigt bra igår, det var slappt som vanligt. När jag slutade vid tolv hängde jag med Tove, Sara och deras väninnor ut och tog ett glas innan vi tog en skön promenad hem.

Idag ska det tvättas och städas som vanligt och ikväll ska vi kanske träffa Anna och Cecilia en sväng.
Imorgon är jag ledig från Knollen men jobbar kväll på SAS. Gött!


Härlig morgon

Idag börjar jag inte förräns klockan tolv och det känns såå skönt. Jag gick upp vid nio, duschade och tog sedan en promenix till Spar och handlade mat. Nu sitter jag med en kopp kaffe och ska snart bege mig till bussen... Fyra timmars arbete på Knollen sedan ska jag direkt till SAS där jag troligen jobbar in till småtimmarna på en bankett.

Ännu en bild taget från bron, nu med snö på bergen :)


Saknar


Matildas dag

Bästa Matilda har bursdag (födelsedag) idag :) Det firade vi igår minsann! Vi hade en kombinerad födelsedags/inflyttningsfest då vi hela tiden skjutit på att fira vår inflyttning. Vi var ett gäng här på cirka 15 pers, vänner och arbetskamrater, till och med Tomas. Det var väldigt lyckat! Strax innan tolv garnerade jag tårtan som förbereddes på dagen och vi alla sjöng för bursdags-barnet. Senare tog delar av oss taxi in till byn där vi dansade på Driv och hängde på Knollen. Peter som jobbade skjutsade hem mig och Matilda efter stängning och vi var i säng vid fem-tiden (efter att ha ätit upp tårtresterna, mums!!).

Veckan har gått i rykande fart som vanligt. Tog det mestadels lugnt under min lediga dag. Jobbade på bankett på SAS efter jobbet på torsdagkvällen vilket gick smidigt. Annars har det inte hänt så mycket speciellt.

Idag har det städats som ni nog förstår. Det blev väl lite galet igår, dricka spilldes osv, men då alla sambos hjälptes åt gick det smidigt ändå och efteråt gick vi och åt pizza på Tromsdalen pizzeria, gott var det!

Nu är det dags för Ensam mamma söker, veckans höjdpunkt!

Goaste jenterna...




Kvällspromenad

Vilken härlig promenad vi tog, jag, Matilda, Sara och Tove. Vi gjorde snöänglar, åkte sopsäck och njöt utav hur otroligt vackert Tromsö är med all denna snö. Ett riktigt snöparadis!


Jag & Sara




Ett vitt Tromsø

Som jag skrev igår har det regnat galet mycket här. Inatt sjönk temperaturen och det har snöat hela dagen lång.
Såhär ser vår altan ut just nu (vi har vart lata och inte orkat ta in utemöblerna, oops):



Och det fortsätter att vräka ner! Vi funderar på att ta oss ut och åka sopsäck i snön om en stund, vore så jäkla kul!!

Imorgon är jag ledig. Hoho :D


Söndag kväll

Helgen har vart väldans bra. I fredags kväll var jag, Tilda och Lisa barnvakt till Peters dotter Josefine. Peter kom hem till oss för att hämta oss men det blev som så att jag fick köra, vilket var jättekul, det är alltid kul att köra bil, speciellt andra bilar tycker jag. Vi åkte hem till honom där vi hämtade han fru och så fick jag även köra in dom till byn och tillbas igen. Lite läskigt att köra över den smala bron i hans stora Audi!
Vi köpte pizza, åt godis i mängder som Peter köpt till oss, såg på idol (Olle is the man!) och spelade kort. Vi hade jättemysigt, Josefine är så himla go!
På lördagen jobbade jag mellan 8-16.30 och på kvällen blev det utgång. Jag, Matilda och Lisa festade till det här hemma innan vi tog oss till byn och dansade på klubben Driv tillsammans med Anna & Cecila. Kul kväll!

Idag har det inte hänt allt för mycket. Sov till två-tiden, städat och kollat på Harry Potter - Halvblodsprinsen, sjukt bra! Och inte har jag satt min fot utomhus, det har ösregnat hela jäkla dagen, likaså igår och i förrgårr. Usch så tråkigt! Snö börjar det komma också, bergen omkring är helt vita...

Nattinatti


Bergsbestigning

Lisa är här! Och jag fick ledigt idag :)
Dagen började med att vi besteg berget här bakom vårt hus. Cirka 60 minuter upp (med ett par stopp) och 30 minuter ner. Hujedamig, det var inte lite jobbigt! Jag har redan träningsvärk i skinkorna, hoho!

Så sjuuukt vackert:







Annars idag har vi traskat runt i byn, sökt jobb åt Lisa, käkat på Knollen och spanat lite i butiker.

Ska bli riktigt gött att sova nu, motion är inte något jag är van vid...
Nattnatti!


Macho Sallad

Så sjukt rolig scen ur farsan!!


Måndag

Lååång helg. Igår var jag ganska så död.
I vanliga fall brukar jag försöka sova en stund innan nattjobb men i lördags bokade jag, Matilda och Hanna bord på sushi-restaurangen i byn där vi satt ett par timmar, åt jättegod sushi, pratade och hade det koseligt (mysigt på norska).
Framåt elva-tiden slogs restaurangen ihop med klubben Boccaccio som vi sedan spanade in. Vi taggade jobb genom att dansa loss en stund, det var härligt! Vi tre jobbade natt själva och det gick jättebra även om det blev sjukt mycket kunder ett tag och en del grönsaker tog slut...

Imorgon kommer Lisa, hoho, det ska bli kul! Förhoppningsvis kan jag vara ledig från jobbet på onsdag så jag kan visa jentan runt i lilla byn :)

Ha det!

RSS 2.0