tjugofemte november

För igår var det bara en månad kvar till julafton ♥

Imorgon minsann, då är det dags att börja öva, öva inför Barnes&East Sheens vackra luciatåg!

Vi är ett gäng som ska lussa runt under luciahelgen, jag ska troligen vara tomte. Det ska bli VÄLDIGT spännande att se hur engelsborna reagerar när de öppnar dörren och hör våra vacka stämmor!! :D


Jag har nyligen lagt Miller. Jason jobbar över och jag har badat ungen, läst saga och nattat honom för första gången och det gick bra :D Var lite orolig, trodde han skulle grina en massa när han inte hade varken mamma eller pappa, men han somnade direkt efter jag med min fina svengelska läst en bok för han.

Sitter just nu på msn och camar med Patrik, eller ska jag kalla dig "Livets man" kanske? Jag säger bara; JULDAGEN! Som jag längtar!

Jag vill att Jason kommer hem nu så jag kan gå till Reseighs place och sova! Jag har gått och blivit superdunderförkyld, blir så seg och trött då. Men jag får hålla ut till cirka halv elva, uuuscha mig.

I helgen kommer Cecilia till London igen, då ska vi hitta på massa roligheter är det tänkt :)


tjugotredje november

UNDERBAR HELG!
Träffade som sagt finnen i fredags, Cecilia är hennes namn :) Första gången jag träffade henne, vi har enbart pratat på facebook tidigare men ändå kändes det som vi känt varandra länge!
Jättego tjej! Vi gick på en guidad gratis tur på cirka tre timmar på dagen, vandrade runt med en grupp och en guide omkrink i London city. Guiden var grym verkligen, berättade så bra och intressanta historier och sägner och med sådan inlevelse!
På kvällen blev det "Pup-crawl" med Cicci och Carro. Det innebär att man är i en grupp (vi var cirka 30p.) som går runt med en guide till fem av stans hetaste pubar & clubar, alla betalar 12pund och i det ingår en välkomstdrink, fyra drinkar, inträde till clubarna som man inte behöver stå i kö för. Vi hade en grym kväll tillsammans med alla andra turister, mycket backpackers från Australien, Sydney m.m. Blubarna var bra, vi stannade på den sista cluben till halv fyra då det stängde, vi dansade till massa bra musik! Jag hade en norrman efter mig ännu denna fredag..
Bussen hem, sov cirka fyra timmar, sedan upp och jobba!
Jättefina förkläden hade vi alla på oss, tyckte jag iallafall :) En riktig frossar helg har det vart, ätit massa julmat, annans svensk mat såsom hönökaka med hushållsost, mmm! Åh vad gott och åh vad mycket trevligt folk man träffat. Kul att stå i fiskedammen igår speciellt, engelsmännen verkar tycka att det är helknäppt!
Och vet ni vad?! Falukorvs-lovern kölpte falukorv igår :D:D ÅÅh vad underbart!
I lördags kväll sov jag hos min Ulrika, det var mys. Vi smaskades i oss en påse OLW dillchips och lite annat svenskt godis sen slocknade vi direkt. Helt slut var jag!

Ne, nu måste jag rusa, skall möta upp Eleonor för lite shopping i Nothing Hill :)


Guiden med Wellington på häst i bakgrunden,

han uppfann blandannat Wellingtonbootsen (gummistövlar).











nittonde november

Kommit igång med träningen på riktigt nu, så jäkla gött!
Igår skaffade jag och Caroline medlemskort för året ut på ett sportcenter i Richmond. Vi får gymma, gå på pass, simma (det bästa tycker jag), använda personlig tränare en timma och spela tennis. Riktigt bra, dock är det inte så billigt men det går nog inte hitta detta paket för ett billigare pris här.
Igår gymmade vi plus simmade och samma sak idag så imorgon lär jag ha en träningsvärk som heter duga!

Imorron är det helg, det ser jag fram emot! Imorgon är det även exakt fyra veckor kvar tills jag kommer hem till kära Sverige.. Mmm, julskinka..! 
Imorgon skall jag träffa Cecilia, en finsk tjej som är au-pair utanför London men som just nu är på besök här. Vad vi skall hitta på fär ännu inte helt bestämt :)
På lördag och söndag ska jag jobba volontärt i Svenska kyrkan då det är julmarknad där. På lördag skall jag servera och på söndag stå i garderob/fiskdamm, det blir trevligt, det skall jobba massa andra au-pairer där. Vi blir typ belönade med mat och förhoppningsvis blir det massa JULMAT :D Åååh, hoppashoppashoppas!


Ha en trevligt helg nu allihopa :)


Piffade upp en av mina tråkiga vita väggar häromdagen -

The wall of love ♥


Wiiie

INTERNETET FUNKAR HOS JASON :D
I'm so happy!! Pratar med älskling på skype :D:D


Här kommer lite bilder från de senaste dagarna;




Stickad tröja och gummistövlar, charity shop


Några av Richmond-fynden, jeans £15, väska £7, sjal £2,
Benjamin Button för endast £3! Och svenska The Hives skiva till Reseigh och
Martin i julklapp för de gillar dom :)


Jag köpte även en liten julklapp till Wildah igår, men den kan jag ju inte avslöja :)
Och idag hittade jag den perfekta julklappen till lilla Miller, han är nämligen helt galen
i Simpson och idag fann jag Simpson The Movie i en charity shop för endast £2, kanon!



sextonde november

Allt ar sa javla upp&ner just nu. Anda sedan de separerade har det vart jobbigt, nastan matt lite daligt over att vara har, fatt tankar som "kanske ska man leta ny familj..", men jag gillar Reseigh sa himla mycket och det finns sa mycket positiva saker har som jag sakerligen inte kommer ha hos andra familjer och gallande seperationen kommer det ju saklart bli battre med tiden, det ar lixom pa battringvag nu.. Men att inte ha internet ar fordjavligt! Reseigh vet annu inte nar vi kommer fa det, det ar inte bestallt och nu har vi vart utan det i snart tre veckor..
I helgen fick Jason sitt bredband, det gjorde mig lite positiv och jag och Arvid planerade att vi ikvall klockan sju skulle ses pa skype. Klockan sju kommer jag till Jason, vi borjar installera internetet, en timma senare ger vi upp - internetfanskapet har funkar inte att koppla upp till min data IGEN, nu med nytt modem och allt :S
Jag sitter just nu pa Jasons dator som jag fick installera MSN pa och nar jag val kommer in klockan halv nio ar Arvid inte inne langre :( Han har inte pengar pa mobilen heller sa han har skrivit om det.. Detta gor mig verkligen inte gladare mitt i all hemlangtan!
Igar fick jag iallafall hora min alsklings rost en stund da Reseigh var snall och tillat mig ringa honom.
Aaah, vad jag saknar dig Arvid <3 Om 1manad och 2 dagar ar jag i din famn.


Om man ska forsoka lata lite positiv kanske?
Helgen var kanon! Utgang i fredags som sagt och sedan spenderade jag resten av helgen med bastaste Ulrika :)
Vi mottes upp i city, gick in i ett par butiker och har nu annu nagra julklappar klara. Tog sen bussen till South Kensington dar vi besokte ett par museeum, V&A (Victoria & Albert), inte sa mycket att haa tycker jag, och sen Science museeum som var lite intressantar. Akte vidare hem till mig dar Reseigh och Martin gjort middag till oss alla fyra, de kallade det italiensk kvall da de gjort pizza och vi drack italienskt vin till :) hihi mumma pa det! Sa himla trevligt var det, vi satt och pratade i flera timmar, jag gillar verkligen Reseighs kille och ser fram emot att han flyttar in till oss i typ februari!
Efter det chillade vi i min stenharda sang, sag pa film och at Marabou, winter edition. Aah sa god den var! Tack Rasmus :D
Pa sondagen tod vi en och en halvtimmas promenad i Rickmond Park som ar Londons storsta park (tror jag), den ligger bara 5 min fran mig och jag har inte vart dar forrans nu :o Dar gar det massa renar och algar fritt bredvid en typ, riktigt haftigt!
Sen second-hand shoppade vi lite, vi har nastan tio sadana butiker har i East Sheen har jag markt, jattekul :D Jag gjorde trevliga kap, blandannat ett par roda gummistovla med vita prickar pa, det ar valbehovligt har i London!

Akte in till Richmond med Carro idag, vi letar runt efter ett bra gym i narheten med simbassang, det ar inte sa latt att hitta ett bra da de har sa konstigt system har i London :/ Var inte meningen att det skulle bli nagon shopping idag men hjalp vilka kap jag har gjort!! Och flera julklappar ar kopta :D
Det regnade massa har idag sa invigde mina stovlar, 3-4 framlingar gav mig komplimanger for dom, himla kul!

Maste avrunda nu, ar jattetrott sa skall tillbaka till Reseighs place for att nana!
Saknar er som fasen dar hemma, puss pa er <3

fjortonde november

Ah, gammal lat jag vet men visst ar de snuskigt bra?!



Fredag den trettonden var en kanondag!
Gymmade+simmade med Carro pa dagen, himlans skont, jag maste verkligen komma igang nu!
Tog sedan hand om Miller @ Jasons place, gick hem igen dar Reseigh och hennes kille Martin hade mysmiddag i koket, de hade en liten fodelsedagsmiddag for Martin som fyllde ar igar. Jag tankte att jag gar upp pa mitt rum, de vill lixom vara ensamma saklart men nejnej, de ropade in mig till koket for ett glas vin, de ar sa himla goa! Satt o tjotade en timma, sen gick jag ut och motte upp Carro och vi gick tillbaka till mig. Vi sjong "ja ma han leva" for Martin, det var himla kul, hahaha, han blev jatteglad :D
Sen fixade vi oss for utgang. Val klara tog vi bussen till Barnes, hem till Jessica for lite pree-party med henne, Elin och Nina :)
Efter lite mys hos Jess akte vi mot Picadilly Circus och cluben TigerTiger dar vi dansade nastan nonstop till klockan tre da det stangde. Det var typ skandinavisk kvall dar sa vi traffade pa en massa svenskar blandannat och jag blev typ stalkad av en norrman hela kvallen. Skitkul kvall iallafall och idag kan jag knappt ga kanner jag efter att dansat sa mycket i klack!
Skont att Ulrikababe ska spendera natten hos mig inatt och vi ska ta det lugnt och ha myskvall med film och marabou choklaaad :) Nu skall jag in mot stan och mota upp henne for att utforska ett par museeum och annat :)

Hoppas ni har en trevlig helg!


elfte november

Igar var det en manad sedan jag kom till London. Tiden gar verkligen fort nar man har roligt!

Skrivet i mandags;

Bra helg :)

Mötte upp Rasmus och hans bror Robin på deras hotell på fredagkvällen, alla vi tre var vrålhungriga så jag tänkte att vi skulle dra oss in mot Hyde Park för att hitta någon trevlig restaurang omkring och så grabbarna kunde få se parken. Det mörknade, började ösregna och jag trodde väl att mitt lokalsinne fungerade för en gångs skull men det var såklart fel för vi yrade runt i en timma, Hyde Park är verkligen stort! Tillslut hittade vi Ulrika och då gick det mycket bättre, tack vare henne tog vi oss till Chinatown och käkade. För mig och Robin va det värt väntan då vi fick kanongod mat men stackars Rasmus fick i princip okokta nudlar, mumsigt..

Rasmus hade med sig två stora Marabou chokladkakor till mig, så gulligt :D Blandannat den nya ”Winter Edition”, det ska bli spännande att smaka!

 

På lördag morgon skulle jag egentligen med Reseigh och Miller för att simma men Miller vaknade med feber så jag drog mig iväg själv på cykeln till Putney. Det var ett tag sen jag simmade så det var himla skönt!

Framåt eftermiddagen började jag känna mig klen, trött och öm i hela kroppen så blev orolig att jag hade influensa på G så jag låg i soffan framför brasan nere i huset nästan hela kvällen för att friskna till inför söndagens trevliga planer. Gick dock ut på promenad med Carro en stund och visade henne runt för hon var tvungen att byta familj och flyttade till East Sheen i lördags (: Me like!

 

På söndagen blev det tårt-tävling! Vi var 15 tjejer som möttes upp på Kensingtons shoppinggata där vi delades in i 4 lag och var tvungna att följa vissa regler, blandannat att det var el och ugn förbjudet och ingredienserna inte fick gå på mer än 12 pund. Jag och laget planerade, handlade och satte oss på McDonald’s där vi satte ihop vårt mästerverk. Klockrent var det när en tjej gick förbi, pekade på oss, och sa till sin kompis på svenska ”Vad fasen håller dom på med?!”. Vi började asgarva och sa att vi är svenskar och då skämdes hon ihjäl. Hahahaha!

Halv 7 gick tiden ut och lagen möttes upp i Svenska kyrkan där Oskar som jobbar i kyrkan fick vara våran domare. Vår tårta vann utseendemässigt :D Men när Oskar smakade på den gjorde han riktigt fula grimaser, pågrund av den typ svarta sirapen vi smetade på hela tårtan som var oätlig verkligen, så förlorade vi lätt smakmässigt!

 

Efter tävlingen åkte jag in till Piccadilly Circus och mötte Rasmus och Robin, vi gick runt en sväng och satte oss sen i en bar där killarna drack öl och jag te ;P kände mig ännu krasslig.

 

 

Idag har jag vart inne heeela dagen med Miller för han har fått halsfluss. Blir nog minst 2 sådana dagar till, inte alls kul men så är det att vara au-pair.

Jag känner mig konstig i kroppen ännu så lika bra att stanna inne för mig ändå. 





Vart oatliga mastervark, en engelsk taxi!



femte november

Har idag for forsta gangen vart pa Harrods, med Carro.
Det fanns verkligen en massa att se! Julavdelningen var jattestor och mysig, de hade en massa vacka julkulor som kostade minst 10pund styck, galet! Matavdelningen var nog min favorit, dar hittade vi en massa gott. Vi kopte med oss supergoda brod med fyllningar och satte oss i Hyde Park och at bland faglarna och de sota ekorrarna :)

Kopte forsta julklappen idag - till min kara syster. Blir du nyfiken nu Emme? ;)

Imorgon kommer Rasmusen till London, ska bli sa kul att traffa honom!
Hoppas han har med sig losgodis till mig :D:D Da blir jag lycklig!!


Ne, nu skall jag hamta Miller.
Hors snart!



tredje november

Jag sitter på bibblan här i East Sheen just nu.

Reseigh och Jason separerade i helgen och vi är utan internet i upp till 3 veckor, WOHO.


 Skrivet igar;

Dagarna i Cornwall var kanon. Reseighs föräldrar är himla goa, blev helt bortskämd med allt hemlagat. Mamman gör liksom ALLT själv, kokar marmelad, saft m.m. och bröd har hon inte köpt på fem år, det bakar hon själv.

Avkopplande dagar med mycket läsande och promenader. På torsdagen packade jag med mig picknick och kamera och vandrade runt i nästan fyra timmar bland stränder och berg.

Jag var med och gjorde min första pumpa någonsin, Miller designade den och resultatet blev jättebra! Vi besökte även en djurpark en dag och badade i pool och annat.

På lördagen åkte vi hem, och den förbaskade trafiken här i England gjorde att det tog sju timmar att köra hem. Jag satt alltså med två vilda femåriga pojkar i baksätet i sju timmar (vi åkte med Reseighs vän och hennes son), att jag var helt slut sen!

Som sagt, Jason flyttade ut medan vi var i Cornwall – vi kom hem till ett jättetomt hus, han tog med sig så mycket av möblerna..

Reseigh och Jason bråkar inte eller så men det är stelt och spänt och det märks att de gärna undviker varandra. Innan jag kom hit sa de att separationen inte skulle gå ut över mig alls men det gör den verkligen, på flera sätt.

Frånochmed nu ska jag städa båda boendena och det hade jag inte fått tydlig info om innan. Då Miller bor hos Jason får jag gå upp tidigare, gå till Jasons place och följa Miller till skolan därifrån (kanske till och med fixa frukost och lunchlåda åt han där). Jag får såklart högre lön pågrund av detta och det är bra för pengarna rullar verkligen ut. Men allt detta gör att jag inte är alls glad i au-pair livet just nu.. Hoppas det går över snart!

Inte nog med detta, i förrgår gick min mobiltelefon sönder!! Jag vet inte hur, den bara dog. Jag trodde det var fel på batteriet så jag åkte till ett mobilställe igår där vi testade ett nytt batteri men mobilen reagerade inte. Så jag blev tvungen att köpa en helt ny jäkla mobil igår. Utan ÅÄÖ såklart då. Alla fina sms som jag läste när jag fick hemlängan är borta, alla kontaker är borta. Kul. Jag känner mig helt okantaktbar med Sverige just nu pågrund av internetet också, ännu en anledning till att jag inte är så lycklig här borta. Så snälla, skicka sms till mig ni därhemma så jag kan få era nummer och bli på lite bättre humör (A).

 

 

Helgen var toppen annars! På lördagen var det utgång som gällde, utklädd till djävul!

Jag hängde på Elin som också hon var djävul, hoho. Vi förfestade hos Jessika, som hade besök av två vänner från Sverige som också var med. Jag kände direkt att jag kände igen alla tre och det var inte så konstigt för de är från Jkpg, Jessika hade till och med gått på Bäckadal, Hotell & Restaurang fast två år tidiga än mig. Kul :)

Vi festade sedan vidare i Fulham, mycket bra kväll!

På söndagen blev det au-pair möte på IKEA. Jättekul att träffa massa andra au-pairer och käka köttebullar (:

En sak som jag nog inte berättat om är att innan jag kom till denna familj var här en annan au-pair, Ellinor, som det inte gick så bra för så hon stannade bara ett par veckor och bytte sen familj. Hennes namn han jag hört ett antal hundra gånger sen jag kom hit av familjen och gemensamma vänner och igår fick jag äntligen träffa henne, det var trevligt! (Ellen, det är din vän Ellinor som du umgås med på Öland eller något? haha)

Träffade även en tjej Maja från Nässjö. Matilda, fråga Bedr om vem hon är ;) haha jag fick höra en kul liten historia!

Världen är minsann liten.

Kvällen spenderades i Svenska kyrkan där det varje söndag är filmkväll.


Jag saknar er därhemma! ♥






RSS 2.0