Liten update

Kass uppdatering nu, vilket beror på mycket jobb och lite fritid. Det är även väldigt regnigt & mörkt för tillfället och det gör mig extra trött om kvällarna...
Idag efter jobbet åkte vi och bowlade, ett gäng på 10 pers från jobbet. Det var himla kul!

I helgen blir det chef-fritt på Knollen då båda två åker hem till Sverige ett par dagar så då blir det extra mycket jobb. Imorgon jobbar jag 7-18. Lördag 8-16, natten 01-04 och på söndag ska jag och Matilda in och cutta grönsaker och förbereda litegranna inför kommande vecka, men det får vi göra närsom på dagen eftersom det är stängt. Det ska bli en kul helg men jag lär bli trööött!

Nattinatti

Sverige besök

Jajjamen, snart sätter jag mig på flyget igen för att bege mig till min man i Göteborg! Närmare bestämt den första helgen i november :) Arvid, snart kommer jag och pussar sönder dig ♥


Hälg

Lååång dag. Idag har vi sålt så galet mycket baguetter och jag är sjukt trött på att säga "grov eller fin" just nu. Det betyder "ljus eller grov" och man frågar kunden det varje gång han/hon beställer en bagge. Kan bli lite tjatigt!
Det var iallafall väldigt stressigt och ingen av oss hann ta lunch förrän efter klockan fyra vilket var lite jobbigt...

Efter jobbet gick jag, Matilda & Hanna till HM och firade vår första lön som vi fick idag (den var FET) genom att shoppa litegranna :O hoho

Nu sitter Matilda och jag och ser på Se upp för dårarna som går på tvn, kul film!
Det säga att jag är en kopia utav den ena huvudrollen Rakel Wärmländer, dock ser jag det inte. Gör ni?




Imorgon blir det jobb mellan 12-16 plus nattjobb mellan 01-04.

Ny sängkamrat

Javisst, om två veckor får jag mig en ny vän att kramas med om nätterna, nämligen Lisa!
Lisa vill till Norge och vi har ett rum som står tomt så hon tar sig hit och ska leta jobb. Dock blir det så att Matilda tar det tomma rummet bredvid då hon trivs bättre "alene" som norrmännen säger. Jag tror minsann att hon är trött på mitt morgonpigga humör, hoho!

Igår var Matilda och jag på bio tillsammans med Anna & Cecilia. Trevlig sällskap, dock värdelös film! Vi såg The American, den var helt händelselös. Man trodde hela tiden att det skulle komma en vändpunkt, men ikke...
På tal om film hyrde vi en bra i söndags här. Filmen The box, en väldigt bra thriller som fick håren att resa sig (och att jag inte vågade gå på toaletten ensam efteråt)! Se den :)


Lisa & me, back in the good old days


Goingar

Ett härligt foto från i lördags som jag stulit från Cecilia :)


Härlig dag

Som vanligt promenerade jag in, det är helt underbart att starta dagen med frisk luft och vacker utsikt, och sedan sätta sig och äta frukost och läsa tidningen i en halvtimma på jobbet :)
Jag jobbade som vanligt mellan 10-18 och det gick väldigt smidigt idag. Det var lite lagom med gäster och dagen gick fort. Efteråt gick jag, Matilda & Hanna till shoppingcentret Nerstranda och spanade runt lite innan vi gick och handlade mat och tog bussen hem. Vi handlade blandannat grädde och sylt för väl hemma stekte vi pannkakor som vi vart sugna på sedan igår. Åhh, så gott det var!!
Vi har även invigt bastun ikväll. Vi satte oss med håret inpackat och med varsin bok och njöt. Blir ni inte lite avundsjuka? ;)

Pågrundav att det är så lugnt på jobbet under september-oktober, får vi nu turas om att ha lite ledigt och imorgon är det min tur. Jag är ledig fram till klockan ett, vilket jag ser fram emot. Dock har jag inte bestämt mig för om jag ska gå upp tidigt och ta vara på ledigheten eller om jag ska slappa hela förmiddagen :) Vi får se!

Nattinatti


Søndag

Här ligger jag i min och Tildas renbäddade säng. Gott!
Denna söndag har vart som alla andra underbara söndagar - ledig, slappa, tvätta och fixa, SATC, baka, sola. Och så har jag faktiskt skrivit brev till mormor, äntligen, det tog bara en månad att ta tag i det...

I fredags kväll chillade vi mestadels. Matilda och jag lekte frisörer och klippte varandra... "Herregud" tänker väl ni, men det gick faktiskt jättebra och nu är mitt hår kort och fräscht igen :)
På lördagen jobbade vi på Knollen och på kvällen firade vi Anna som fyllde år. Vi förfestade med vin och tårta i hennes & Cecilias mysiga lägenhet. Det var jag, Matilda, Anna, Cecilia och Felicia och vi hade jättetrevlig tillsammans! Senare gick vi mot byn där vi försökte oss in på ett par ställen men utan lycka då Matilda och Felicia är under 20 så det blev Mojo ännu en gång. Vi hade trevligt på dansgolvet ett tag men tröttnade fort och sedan hamnade en vän till Felicia i bråk och kvällen dog lite så vid 2 tiden gick vi förbi Knoll og Tott för Matilda blev hungrig och sedan promenerade vi hem. Jag älskar att gå hem i mörkret här, det är så vackert!

Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder då jag förlorade min kamera igår. Jag var vääärldens klantigaste och tog upp kameran ur väskan för att rota upp mynten som låg längst ner i väskan till inträdet och glömde den där! Ååååh. Jag kom ju inte på det förrän i morse heller, hur smart är jag?! Aja, nog om det, nu har jag en anledning till att köpa mig en bättre kamera ;)


Make you feel my love

Jag är lite smått beroende utav den här låten för tillfället...


Jag lever!

Jag tänkte bara skriva och informera er om att jag lever ännu. Idag har jag och Matilda vart här i en månad, det har gått så himla fort! Vi jobbar på och vi trivs, speciellt tack vare våra arbetskamrater och chefer, de är härliga :)

Vår sambo Hanna har precis övertalat oss att följa med in till stan där vi ska sätta oss på en annan sambos restaurang-jobb och ta ett glas vin. Vi sitter ju inne vareviga kväll efter jobbet och slappar så det behövs definitivt!

Klem


What a night

När vi jobbade på SAS i torsdags träffade vi ett par svenska jenter som precis som oss bara är här och jobbar ett tag. En av dom, Felicia, fyller år idag så henne firade vi igår. Jag & Matilda hängde först hemma hos Felicia med hennes kjereste, deras grannar Martin & Erik och Anna som också jobbade på SAS i torsdag. Vi hade jättekul tillsammans i deras trånga kök!
Sedan gick vi ut till ett ställe kallat Mojo där det tyvärr var en hel del fjortisar men vi hade jäkligt kul på dansgolvet! Vid fyra vad jag hemma i sängen och idag efter att ha slappat fram till två tiden gick jag och Matilda och solade, sedan har vi städat, bakat och kollat på SATC allihopa. Våra söndagar här hemma är så mysiga :)
Ikväll ska vi kolla på Julie&Julia som jag köpte för 59 kronor idag. Vilket kap, det är en galet bra film!

Goaste jenterna!


På väg till Mojo...


Ledig helg!!

Jag är ledig!!!!! Jag & Matilda är lediga hela helgen lång, det är lite overkligt faktiskt...

I torsdags blev det en lång dag. Direkt efter jobbet tog vi oss till SAS där vi mötte upp andra servitörer och bilade till ett ställe som kallas Kvalöyvågen där matbutikskedjan Kiwi hade en stor personalfest. Där jobbade vi fram till cirka ett, åkte buss tillbaka till Tromsö och promenerade sedan hem till Tromsdalen. Kom i säng efter två så var ganska trött igår alltså!
Efter jobbet igår bestämde jag och Matilda oss för att sola lite solarium. Det var himla gött eftersom vi går inne på jobbet hela dagarna och aldrig får solens strålar på oss. På kvällen gjorde vi mat, slappade framför tvn och skypade med Veronica i London, det var kul!

Idag ska vi ta oss in till stan och kika oss omkring har vi tänkt.
Muss muss

Förresten...

...så saknar jag min Arvid! Min fina, fina Arvid <3


Muss muss

Idag var det en seg dag på jobbet. Vi börjar komma in i perioden då det kommer som minst kunder så det är ganska lite att göra om dagarna och vi står mest och slappar & tjötar vilket är gött såklart! Även gött att det var så lugnt idag att Tomas ställde sig och lagade kyckliggryta till oss alla till lunch, han är duktig på mat han!
Den senaste tiden har många kunder frågat om vi säljer något sött som de kan spise till kaffet men det gör vi ju inte, utan det är bara baguetter, sallader, pajer, bakpotatis och lasagne som säljs. Iallafall så bestämde Peter & Tomas att de från och med imorgon ska testa på om bakverk säljer bra så jag har ikväll bakat kolasnitt och Peter bakar något annat gott. Ska bli kul att se hur det går!

Nej nu är det dags att sova.
Muss & klem
(puss & kram)

Ont i magen...

Jag har ätit alldeles för mycket bulldeg... Fy mig!
Lediga dagen går fort som bara den... Jag vaknade konstigt nog pigg vid tolv och tog mig hela vägen till vardagsrummet och lade mig där istället och kollade på älskade True Blood till tre-tiden då de andra jenterna vaknade. Vi alla jobbade på SAS igår. Jag och Matilda stod i garderoben hela tiden, jäkligt slappt! Slutade fyra-halv fem och promenerade då hem. På väg hem var vi så hungriga att vi stannade på Statoil och köpte korv (och choklad :o ), gott!

Idag har vi iallafall tvättat lite och jag har bakat massa bullar. Peter har tjatat om att vi ska baka bullar till honom så vi ska ta med till jobbet imon :)
Det hade vart gött att basta idag, kroppen är ganska mör, men jag ska duscha och fixa käk sedan är det dags att ta igen lite sömn...

Ha det!

Hard work work

Matilda och jag lagar just nu mat - falukorv och makaroner, mums! Man uppskattar all varm mat så mycket nu då man lever på baguetter och sallader på jobbet...
Klockan åtta börjar vi jobb på SAS där det är en stor fest och det sägs att vi kanske kommer få jobba till 5-6 imorgon bitti, uscha mig, jag hoppas inte det stämmer!!

Gårdagen var galen! Man kunde tro att festivalen hölls inne på Knoll og Tott, det var fullt med folk mellan elva och halv 5! Vi hann inte ens med en vettig lunch utan fick ställa oss vid sidan av och slänga i oss en halv baguette...
Under natten var det också mycket folk, vi fick stänga en timma tidigare för att baguetterna tog slut, haha!
Sedan fick vi promenera hem i regn eftersom bussarna slutat gå...
Efter fem timmars sömn var det dags att gå upp och jobba igen, dock bara i 4 timmar som gick snabbt.
Nu ska vi slappa vidare framför SATC innan det är dags för jobb!

Imorgon är vi lediga :D :D :D

Torsdag

Sitter just nu helt ensam i lägenheten, alla mina roomies jobbar. Tvillingarna Sara & Tove jobbar alltid kvällar och Matilda & Hanna jobbar extra på någon tillställning på hotell Rica. Jag är glad att de inte behövde mer än två servitriser för jag hade inte kunnat säga nej som sagt och jag behöver vila innan helgen! Det blir jobb på lördag dag så nu blir det ingen vila förrän på söndag. Det blir nog ganska kul att jobba i helgen, det är nämligen festival här nu så det blir mycket folk. Bland annat Ozzy Osborn och A-ha har spelningar här i lilla Tromsö, det ni!

Vi har äntligen fått uppehåll från regnet så efter jobbet tog jag en härlig promenad hem med Kent spelandes i öronen. Underbart!


Hur är det med er där hemma och har hösten kommit?


Ett regnigt Tromsø

Åh, här regnar det för fullt. Det har ösregnat i ett dygn nu och det gjorde att jag inte kunde promenera till jobbet idag. Det har jag gjort varje morgon sedan jag fyttade hit till Tromsdalen, som det heter på denna sidan. Det är så härligt att gå till jobbet, det är som sagt så otroligt vackert här - jag vet, jag tjatar ;)
Detta är utsikten från bron...



Jag älskar Tromsö!

Dagarna går snabbt här och vi jobbar på. Jobbet är kul men det känns verkligen i kroppen för mig som är ovan vid hårt jobb efter ett slappt år i London! Min kropp behöver vila lite men det är inte lätt nu i början då jag känner att jag inte bör tacka nej till jobb. Det blir troligen nattjobb på Knoll og Tott på fredag, SAS på lördagkväll och så frågade Peter idag om vi kan jobba lördag-dag på Knoll då de har för lite folk och man vill ju inte säga nej som sagt... Vi får se hur det blir.


Nu är det dags att sova. Ha det!



RSS 2.0