Kladdkaka & SATC

Det är det som gäller just nu. Jag och mina roomies fikar med nybakad kladdkaka, kaffe och ser på de första avsnitten av Sex and the city, jag tog med mig boxen så det blir nog många sådana kvällar :)
Dagen har vart himla slapp. Hanna bakade scones som vi åt till frukost tillsammans allihop, sedan har vi tvättat och städat litegranna. Eftersom Tromsö är lite efterblivet på söndagar och har alla matbutiker stängda så kunde vi inte handla mat idag utan jag och Matilda gick till pizzerian här i byn och åt kjempegod pizza! En normalstor pizza kostar 190 norska kronor, haha gött ;)

Gårdagen gick bra. Jobbade först på Knoll mellan 10-16.30 sedan började vi SAS direkt och där var det väldigt slappt! Det var buffé som gällde så det vara bara för oss att plocka disk från borden, servera kaffe och fylla på vatten. Vi hänge mest bak i köket och tjötade med resten av serveringspersonalen. Vi var ganska trötta efter att ha jobbat hela dagen så det blev väldigt flummigt, haha! Vi slutade redan vid elva och promenerade sedan hem, det var härligt!


Ha det!
(som norrmännen säger)
 


Internet funnet!!

Yääy! Vi fann oskyddat internet här så det lånar vi :)

Jag trivs så grymt bra i lägenheten, det är såå fint och utsikten härifrån är fantastisk!
Vi bor alltså i ett hus där undervåningen är uthyrd till ett ungt par och vi fem tjejer har övervåningen.
Här är huset...

Matilda och jag delar på rummet till vänster som ni ser på bilden så vi har alltså altanen vilket är riktigt gött! Altanen längst till höger tillhör också våran lägenhet, den är jättestor, ägarna lämnade utemöbler, grill och hela köret till oss!
Huset ligger jättebra till, precis framför berget som jag tänkt bestiga många gånger under året!

Jag och Matilda dela på denna goa säng där jag sov som en prinsessa inatt...


Och detta ser vi ut över då vi vaknar på morgonen...


Det är så sjukt vackert i verkligheten! Tromsø är verkligen värt att besöka!!


Denna dag har varit lååång. Jag och Matilda gick upp hyffsat tidigt för att fixa oss iordning och sedan promenerade vi till stan vilket tog 30 minuter. Vi gick till SAS Hotell och pratade med chefen en stund, vi ska nämligen extrajobba på events där ibland och där kommer vi tjäna riktigt goa pengar!
Sedan gick vi och fixade busskort innan vi började jobba på Knollen. Slutade vid sex och gick därefter en sväng på stan för att leta svarta byxor till mig och skor till Matilda, vi behöver nämligen det på lördag då vi redan ska jobba på SAS. Jag jobbar även på Knoll og Tott på lördag-dag så det blir en heldags slit! Hallelulejah för ledig söndag!

Nu ska jag nana. Fler foton kommer...


Tisdag

Tiden knatar på snabbt som bara den, nu har vi vart här i över en vecka och jag trivs bättre & bättre för varje dag! Jobbet är roligt, cheferna är stencoola och resten utav personalen är i samma ålder som oss vilket är gött!
Under året vi ska spendera här kommer vi vara sex fastanställda som jobbar varje vardag och det är Tomas, Peter, jag, Matilda, Hanna från Helsingborg och norskan Iselin. Idag jobbade vi alla tillsammans för första gången och alla är så himla goa så det kommer bli kanon! Vi fick även träffa de andra två vi snart ska flytta ihop med och de verkar supertrevliga!

Just nu sitter jag, Tilda & Tomas och tittar på fångarna på fortet, det var fasen inte igår! Så kul!
När det är slut så ska jag packa ihop alla mina kläder och prylar som är utspridda överallt i rummet, för imorgon flyttar vi till vårt eget place :D
Tyvärr kommer jag vara internetlös ett par dagar då vi inte har fått bredband installerat där ännu men jag bloggar så fort jag bara kan och jag ska även ta foton på lägenheten så jag kan visa er! Det är så fint där :)


Puss på er sålänge


I det söta blåa huset till vänster befinner jag mig just nu, hemma hos Tomas. Fem minuter rakt ner på gatan ligger Knoll og Tott! Spana in bakgrunden, det är så vackert här!!!


Ledig dag

Skön dag idag. Eftersom jag somnade tidigt mitt i filmen vi tittade på igår då jag var så fruktansvärt trött vaknade jag utvilad idag efter 11 timmars sömn. Mycket välbehövligt! Vi latade oss lite på morgonen medans vi även tvättade, sedan gick vi ut på en två timmars promenad här på öa och kikade oss omkring. Vi gick även över bron till fastlandet och tillbaka direkt, det är så fin utsikt därifrån!
Sedan handlade vi och gick hem och gjorde mat. Kocken Matilda gjorde potatismos, torsk, citronsås och bönor. Så himla gott nu när man levt på baguetter och sallad i nästa en vecka!

Kanske slänger in lite foton senare, men nu blir det yatzy!

Nattligt jobb

Gårdagen bara svishade förbi! Nu har både jag & Matilda kommit in i rutinerna bra och vi jobbar både i disken och "där framme" om dagarna...
Efter jobbet åkte vi tillsammans med Tomas till vår nya lya och skrev under papperna, känns bra, sedan åkte vi och köpte mängder med godis alla tre, åkte hem och såg filmen Farsan som var kul, dock trodde jag den skulle vara snäppet bättre... När filmen var slut var det dags för mig att säga godnatt och lägga mig för att sova till halv ett, gå upp och promenera till jobbet i mörkret... Knoll og Tott har nämligen nattöppet klockan 1-4 fredag & lördag och inatt fick jag jobba tillsammans med en tjej som heter Greta, väldigt trevligt var det och lite kul med alla dragna människor!
Här sitter jag nu i sängen, slö som bara den efter att ha vaknat vid nio-tiden av Matilda som fixade sig inför jobbet... Dock ska även jag fixa mig snart, börjar jobba klockan tolv... Jobbar bara till fyra idag vilket är skönt, sedan ska det slappas ända tills måndag då vi jobbar härnäst, GÖTT!

Ha en fin lördag!


Ett nytt hem!

Imorse då vi satt och åt frukost på jobbet kikade vi i tidningarna på annonssidorna efter boenden. Vår ena chef Peter hittade en intressant lägenhet som han ringde om direkt och husesyn bestämdes efter att vi slutat jobbet. Sagt och gjort så åkte vi dit tillsammans med med Peter & Tomas och vi alla godkände lyan direkt! Ägarna sa att de hade fler som skulle komma och titta och att de skulle höra av sig till oss... Redan en och en halv timma senare ringde de och sa att vi kan flytta in nästa vecka :D
Det känns så jäkla bra! Vi ska bo tillsammans med en svensk tjej som heter Hanna som ska jobba på Knoll og Tott med oss och hennes två vänner, dock kommer de inte hit förräns måndag så det känns ju lite lustigt när vi inte träffat dom men det ska bli kul att bo i ett kollektiv minsann! Lägenheten har 4 sovrum, bra kök, jättestort vardagsrum, två altaner, två toaletter och bastu! Gött!
Det negativa är dock att huset ligger på fastlandet, cirka två kilometer till jobbet men vi har busshållplats precis utanför huset, bussarna går ofta och vi hoppas på att orka promenera till & från jobbet ibland...


Jag har haft en väldigt bra dag förövrigt, även att jag slet från klockan 8.00-18.30, det är kul på jobbet och dagarna går så fort :)

Onsdag

Idag började vi dagen med att lära oss göra en del av de olika baguetterna, vilket var smidigare än jag trodde!
Sedan fick jag och Matilda dela på oss, Matilda i disken och jag "där framme", vilket innebär att man tar hand om kunderna och tar betalt... Det var himla kul, fast pinsamt när man får be kunderna upprepa sig hela tiden eftersom norskan är så svår! Hoppas man lär sig snart!
Imorgon är det min tur att stå i disken och "rydda", vilket betyder plocka iordning på norska ;)

Hm, jag blir så trött om kvällarna nu då jag jobbar så jag orkar inte med så långa inlägg tyvärr...
Istället får ni här ett foto på fastlandet som vi ser från öa, det är sååå vackert!




Då var det dags igen

Här ligger jag och Matilda i våra sängar i vårt lilla rum som vi delar på hemma hos vår ena chef Tomas. Vi bor här tills vi hittar något eget, dock är det så många studenter som söker boende här just nu så det lär nog ta ett tag...

Vi landade på den lilla ön igår förmiddag och spenderade dagen men att kika runt i byn, besöka vårt nya jobb på lunch-restaurangen Knoll Og Tott och hänga en stund med Tomas på kvällen innan vi somnade som stockar efter den nästan sömnlösa resan...
Idag har vi fått jobba hårt minsann. För att lära oss hitta bra och komma in i rutinerna fick vi idag plocka av och torka bord, diska, fylla på grönsaker och sådär.
Imorgon har vi fått i uppgift att sköta en förbeställning på 50 baguetter, det är kanon så vi kan lära oss de olika fyllningarna osv! Det ska bli kul att lära sig allt det där så man kan ta hand om kunderna sedan, dock är det sjukt läskigt med norskan, jag fattar ingenting alls...


Nej nu är det dags att sova! Nattinatti på er


RSS 2.0