tjugonionde januari

Gårkvällen spenderades hemma hos Caroline för sista gången. Hon packade för fullt för dagens hemresa. Herregud, jag undrar hur det går för henne just nu.. En BAG på tjugo kilo, handbagage på åtta kilo och klädsel på nästan tio kilo. Galet! Men vad gör man inte för att slippa betala övervikt?
Buhu, jag kommer sakna den bruden!


Idag gjorde jag en repris från förra fredagen - spinning med Lovisa, hårinpackning, bubbelpool och bastu. Gött är det, jag ska försöka göra det till en vana har jag tänkt mig :)

WIIIE, nu är det helg. Som jag längtat! Det blir en lugn och skön helg. Ikväll ska jag hem till Tildur, hon är barnvakt så vi ska la leka med ungarna, ska bli kul att träffa dom! Sen blir det chill med massa onyttigheter och film hoppas jag på!
Imorgon ska vi till Camden Market med Hanna. Har velat ta mig dit länge nu men det har ej blivit av så äntligen!
På lördag kväll sitter jag barnvakt åt Millers klasskompis Harry. Fint med cash!
Söndagen är inte helt bestämd ännu men jag hoppas på Brick Lane som också det är en marknad.


Här har ni en snuskigt fin låt från Twilight-filmen. Jag vet, jag är en nörd.




Nu blir det lunch.
Trevlig helg på er!

tjugosjunde januari

Detta mumsar jag i mig just nu...



Tonfisk, gurka, avocado, broccoli, tomat och cashewnötter. Galet gott, det är bara ett plus att det är nyttigt också :)
Idag vaknade jag inte upp förrän tio, Reseigh var snäll och lät mig få sovmorgon då hon började lite senare och kunde ta hand om Miller. Skööönt!
Sen har jag gymmat, gjort lite ärenden och sen hämtade jag Miller hos sin playdate.
Ska strax ta mig tillbaka till Jason's för att vara barnvakt till cirka elva. Gött då Miller redan är i säng och jag kan ligga och läsa framför brasan hela kvällen.

Ha en fin kväll :*

tjugosjätte januari

Ganska nyss hemkommen från Svenska kyrkan där jag lunchat med Ulrika, Sophia, Sandra, Andreas och nykomling Emma. Jag och Ulrika hade med oss våra Special K kornflakes med mjölk då vi nu kör på diet!
Igår började vi med Special K - dieten som går ut på att man i två veckor äter endast en skål kornflakes till frukost, en skål till lunch och en valfri, stabil middag varje dag. Det är inte lätt minsann, man bli ju jättehungrig mellan dessa små mål så det blir massa frukt och grönsaker emellan.
Får se hur länge jag klarar detta, det kommer ju absolut inte funka över helgerna iallafall, det är något som är säkert!

Läste ut tredje Twilight boken imorse, åååh vad den är bra! Den bästa änsålänge enligt mig :) Vad tycker ni?
Ska få låna den fjärde boken utav en nanny till en av Millers klasskompisar i veckan, snällt!
Köpte även två böcker i Svenska kyrkan idag då de säljer ut en massa för 5 spänn. Små citroner gula & Bröllopsfeber heter dom.
Någon som läst dom? :)

 

 

Dags att hämta ungen.

x


tjugofjärde januari

Helgen bara rusar iväg som vanligt. Imorgon är det dags för jobb igen.
Jättebra helg har jag haft iallafall, också där - som vanligt :)

Jag och Lovisa hade lite mys med Carro hemma hos henne med vin och choklad i fredags.
Sen mötte vi Matilda och vi åkte mot Richmond och "pub-cluben" The Bull där vi dansade till stängningsdags vid halv 3 sen fick jag sovsällskap då Matilda sov bredvid mig i min hårda säng, hihi :)
På lördagen åkte jag och Tilda in till Portobello Road Market med Caroline. Där var det lika bra som vanligt, dock så hade favoritståndet hunnit stänga när vi kom dit så inga munkar för mig men det är ju definitivt lika bra!
Vi kramade Matilda hejdå och åkte hem för att fixa oss ordning inför kvällen. Trevlig förfest hemma hos Matilda, en tjej som precis avslutat au-pairlivet och bosatt sig i en lägenhet i Soho. Hon bor i en lägenhet på högsta våningen och därifrån kan man ta en stege upp på taket, det gjorde vi och därifrån såg man London Eye och annat, så härligt!
Vi elva drog vi mot cluben Aura där vi tack vare Yvonnes "fest-fixare" kom in gratis och bjöds på gratis drinkar. Inte helt fel alltså! Musiken var ganska värdelös men det var drag ändå, mycket folk, mycket dans och födelsedagsbarnet verkade nöjd och det är det viktigaste :) Hem kom jag inte förrän vid fem så nu är jag sleten!
Skall nu ta en dusch och sen åka till stan för att käka pizza med Ulrika, Fia och Sandra, MUMS.







Birthdaygirl!








tjugotredje januari



KANONkväll igår med brudarna i Richmond!

Nu är det dags för mer party för att fira Therese som blir hela 25år imorgon!!
GRATTIS till henne :)

tjugoandra januari

Åh så trevligt det var hemma hos vår nya vän ambassadör-Staffan! Rummen vi var i påminde om stora hotellets salar där vi hade balen, med kristallkronor och annat, så vackert. Massa folk kom, tal höls, servitörer gick runt med brickor och serverade canapeér, räkor m.m. och det bjöds på vin och jag som inte ätit middag blev ganska rund under fötterna, hehe. Kvällen avslutades med att prästens fru sjöng "hallelulejah" och alla gäster sjöng med i refrängen. Härligt :)



Dagen har änsålänge vart kanon. Spinnade imorse med Lovisa, svettigt och gött! Slängde sen i lite hårinpackning i håret, bubblade i poolen och bastade.
Hemma gjorde jag rotmos som jag åt med skinka och senap till, husmanskost är livet! Och just nu tar jag det bara lugnt och får fotona från poängjakten överskickade av Elias, finally :)
Ikväll blir det utgång. Sista kvällen med Caroline då hon tröttnat på au-pair livet och ska lämna oss för att åka hem till Svealand :(  Jag kommer sakna dig, East Sheen blir tomt!

Grattis till pappsen i efterskott, hoppas du hade en bra dag igår! :)




tjuogonde januari

GRATTIS MADELEINE LARSSON PÅ DIN 20 ÅRS DAG!
Hoppas denna stora dag blir underbar!! :)
PUSS på dig :*




nittonde januari

Precis hemkommen från oxfordstreet där jag shoppade med Matilda :) Åh så härligt att ha henne här och vad kul att hon verkar ha kommit till en sån bra familj!
Jag fick lite trevliga saker köpta - en fin klänning som troligen invigs i helgen, en väska, underkläder och strumpor (från Primark ♥) och en hel del håraccessoarer, har typ inget sånt så det var dags.

Hade nyss en pratstund med Marie (från Swedish Connection), hon kollar runt med alla familjer och au-pairer då&då för att se att allt står rätt till och hon pratade med Reseigh imorse som sa att jag är helt underbar? Haha, kul att höra!

Ni minns att jag jobbade volontärt i Svenska kyrkan i julas.. Det är lite kul för att den svenska ambassadören vill tacka oss alla som jobbade genom att bjuda oss på en drink imorgonkväll, hemma i sitt privata hus :) Det ska bli spännande, nästan lite pirrigt, haha!

 

Nu ska jag hämta MillerBiller!

Puss på er :)


Allan and me last friday (foto stulet av Sophia)


artonde januari

Avatar var sååååå bra!!! Ett måste för alla att se, helst i 3D. Härlig biosalong satt vi i med, verkade vara en gammal teater typ :)
Jag var lite klantig och tappade plånboken på bion, tur var så fick jag tillbaka den nästa dag dock med ett kort mindre i - presentkortet jag fick utav Reseigh i julklapp på 30 pund.. Surt, men jag är glad att de inte snodde hela plånkan!


Min helg har vart kanon! Pub och biljard med ett gäng på fredagen, mycket trevligt. Jag och Sophia är grymma tillsammans på biljard måste jag säga!
På lördagen lunchade jag i Nothing Hill med Carro, Hanna, Sofie och Lovisa och på kvällen blev det födelsedagsmiddag för Ulrika i Camden på en indisk restaurang. Jag åt kyckling kokat i vitvin & kanel sås, gud så gott! Efter middagen överraskade vi Ulrika med tårta som vi gett personalen tidigare, det var uppskattat :)
Så jäkla kul då Sandra smög iväg för att be en servitör om att de skulle tända ljusen på tårtan och komma ut med den och han missuppfattade och tände lampan i taket, hahaha!
Sedan bjöd restaurangen oss alla på shots eftersom Ulrika fyllde år, gött! :)

Poängjakten igår var fasansfullt rolig! Först och främst för att Matilda kom :D Sen för jag hamnade i ett lag med massa goa människor! Och vilka roliga uppdrag.. Jag fick blandannat krypa på golvet inne på M&S (mat-butik), man skulle få in fem främlingar i en telefonkiosk, bygga en mänsklig pyramid vid Trafalgar Square, bli skjutsad på cykel utav en främling, bli pussad av två främlingar och massa massa annat... Man fick som sagt olika poäng för uppdragen och det uppdrag som gav högst poäng var att man skulle bada i The Serpentine och vårt lag gjorde det! Hahaha, vi sa till Elias att han fick hela vinstpotten om vi vann (cirka 30 pund) om han gjorde det! Dock så vann vi inte.. Synd, men kul hade vi!!
Har inga bilder från dagen då vi använde Elias kamera men lägger in dom så fort jag får dom :)







Oui!

HAHAHA, så jäkla klockren!!


femtonde januari

Idag är ingen vanlig dag, för det är Ulrikas födelsedag, hurra, hurra, hurra!!
Grattis till dig min lilla höna :)


fjortonde januari

Städastädastäda. Har städat i fyra timmar och nu har jag strukit lite. Hann bara med Reseighs hus idag så får ta Jasons imorgon, bläää. Jag är så otroligt trött på att städa. Och ändå sa har jag skaffat mig ett extrajobb då jag städar.. Jag städar en frisörsalong här i området varje måndag, det tar cirka tre timmar och jag får 30 pund i handen. Jag tjänar alltså lite över hundra kronor i timman. Ganska gött ända!

Ska snart hämta MillerBiller och ikväll då jag jobbat klart blir det troligen bio - Avatar i 3D. Det är ngt ni inte kan göra där hemma i lilla Jönköping, mohaha!

Helgen spenderas uppe i norr då vi ska fira Ulrika och sådär :)
Och på söndagen blir poängjakten äntligen av. Ni minns kanske? Man får en massa fotouppdrag som man får olika poäng för och laget med flest poäng vinner!

OCH VET NI VEM SOM KOMMER PÅ LÖRDAG? Ingen mindre än min Matilda som flyttar hit för att bli au-pair även hon! Åh, jag längtar efter dig Tildur!!

 

 

Jag fotade lite i trädgården igår...




trettonde januari

Jag har börjat lyssna en del på Simon and Garfunkel, de är ju himla bra!
Tänkte lägga in låten "America" egentligen men hittade ingen bra version. Den låten är med i "Almost famous" som är en skitbra film verkligen. See it!





Jag har precis dumpat Miller i skolan.
Snön vräker ner här igen och nu stör den mig inte utan är mer än välkommen! :)
Nu ska jag dra på mig gummistövlarna och ta mig till Hammersmith för att kika efter present till födelsedagsbarnet Ulrika, hihih.


Ha en bra dag!

tionde januari

Mår mycket bättre nu. Fikade som sagt med Lovisa, sen kom även CarroBarro :) Kanonskönt att gymma sen! På mitt kära gym är det nämligen en teve till VARJE motionsmaskin och man kan byta kanal osv själv (y) Idag var Two and a half men på så då gick det smidigt att promenera, jag powerwalkade i 45 minuter sen körde jag lite mag-maskiner.. Dags att säga hejdå till "den ganska tjocka magen" som Miller så snällt kallar det, haha!

Arvid och jag hann med en hel del under hans lilla besök. Jag hade tur för i många delar av London stängdes skolorna, men inte Millers så jag var ledig under dagen! Jag åkte in till city med Arvid, visade han Piccadilly Circus, träffade hans klasskompisar och åt med dom på Pizzahut sen åkte jag hem för att ta hand om Miller ett par timmar. Senare på kvällen kom Arvid igen, han träffade Reseigh för första gången vilket gick kanon-svårt att inte gilla Arvid liksom, hihih. Sen mös vi och somnade tidigt efter Arvids hårda resa natten innan. Jag gick upp tidigt på fredag morgonen, gick med Miller till skolan och sen var jag ledig resten av dagen :D Jag och babe åkte in till city, köpte musikal-biljetter till kvällen och gjorde lite sight-seeing.. Vi gick blandannat till Harrods, köpte varsin baguette med mumsig fyllning (de är underbara där!) och satte oss i Hyde Park bland ekorrarna och åt. På kvällen blev det som sagt musikal, vi såg "Wicked" och den var verkligen WICKED!!! Ååh så kul, jag vill verkligen se massa musikaler nu, men det är ju snuskigt dyrt.
Efter musikalen åkte vi mot Covent Garden och träffade Anna, Therese och Yvonne på en pub :) Dock inte så länge då det stängde men trevligt var det!

Lördagen, sista dagen spenderades på Portobello Road Market, Oxfordstreet och vi träffade Lovisa och Carro en kortis. På kvällen blev vi ett gott gäng på nio personer som åt jättegod Kinamats-buffe, riktigt trevligt och sedan gick jag, Arvid, Allan och Emelie (en ny trevlig au-pair) vidare till en pub och tjötade tills det stängde. Jag och älskling åkte sen till Hammersmith där vi kramdes hejdå och jag grät och grät.. Jag gillar inte tanken av att ej veta när jag får hålla om honom nästa gång..
Allt känns som sagt mycket bättre nu, det är ju ändå en så kort tid i livet jag är här i London och Arvid & jag har hela våra liv framför oss ♥

 




hemlängtan

Idag är ingen bra dag. Idag vill jag bara hem, hem till alla kära. Arvid åkte hem inatt och åh vad jag har gråtit. För när träffar jag honom nästa gång? Det vet jag inte.. Kanske inte förräns i april-maj..
Jag har iallafall haft helt underbara dagar med honom här i London, berättar om det senare tänkte jag för nu skall jag ta en fika med Lovisa och sen köra hårt på gymmet!

Saknar er allihopa! :*


sjätte januari

Snön har fallit hela natten och lagt sig på marken här i storstaden. På nyheterna pratas det om att det är stor risk för samma kaos som var förra året - det kom en massa snö och de har inga plogar eller andra åtgärder så all trafik var tvungen att stoppas och alla skolor och jobb stängdes i två dygn, alla stannade inomhus!!
Min Arvid ska flyga till London ikväll och om jag förstår det rätt så är det lite snökaos i Sverige också? Ååh, hur skall detta gå? Han kommer troligen till London med lite förseningar men om skolarna stängs så betyder det att jag måste stanna hemma med Miller och inte kan vara med min älskling. Buhu, jag får hålla tummarna. Det ser dock inte så ljust ut, himmelen är helt grå utanför och snön yr ner...
Detta är mitt egna fel, när Reseigh berättade om förra årets snökaos önskade jag att det skulle komma nästan lika mycket i år då det är så mysigt med snö. Men åh, detta är helt fel tajming ju!


Nu skall jag och Miller iväg och simma!

tredje december

Åh guud, filmen vi såg i förrgår var den sjukaste film jag sett, det måste vara den sjukaste film som någonsin gjorts! Teeth heter den, någon som sett den? Jag vill inte ens berätta vad den handlar om då det är så sjukt, hur kommer man på en sådan handling liksom?

Gårdagen bjöd på riktigt bra kväll&natt. Allan och några killkompisar till han planerade att gå ut och äta och ta med sig varsin "plus one" men Allan tog istället med sig "plus two", hihi, mig och Ulrika. Vi blev cirka tio personer som käkade på den italienska restaurangen Zizzi. En kille i gänget, Avdon, jobbar som servitör där så han fixade gratis vin till oss och så bjöd hans chef oss sedan på Champagne, riktigt nice! :)
Efter jättegod mat gick vi vidare till "Walkabout" som är en australiensk pub, på denna pub var det även dans som gällde så vi dansade loss tills två då det stängde och sedan sov jag över hos Ulrika för fjärde natten i rad.
Det var så himla kul med en "brittisk kväll", alltså umgås med massa britter, urtrevliga var de allihop!





Nu till nyår.. Ulrika och jag fixade käk at her place. Tacos och rosévin sedan mintkladdkaka med vaniljgrädde. Vi hade jättetrevligt, jag Ulrika, Allan, Luke och Lukes flickvän Viktorija. Viktoija är balettdansös sedan många år tillbaka och hon är så galet vig, kolla bilden nedan..
Efter middagen åkte vi in till stan för det var planerat att vi skulle kolla på de omtalade fyrverkerierna vid floden Themes men vi kom försent. När det blir allt för mycket folk stänger de av vägarna till floden för det blir så packat av folk att de knuffas ner i floden. Helt galet! Men inte blev vi ledsna för det. Vi visste inte exakt vad vi skulle gör härnäst så vi vandrade omkring lite i London, vi gick till bla till Trafalgar Square och Green Park, vi gick till Hyde Park en sväng där vi insåg att klockan slog tolv i Sverige så då firade jag och Ulrika, vi skrek, kramades, skålade och tänkte på er där hemma!
Det kändes jättehärligt att gå till många av de speciella ställena i London på nyår och vid tolvslaget stog vi vid Piccadilly Circus, där det räknades ner på den stora reklampelaren, det var gött! Precis efter klockan slagit tolv började det snöa en massa, åh så fint!
Kvällen slutade i princip där, vi stannade kvar en stund vid Piccadilly då vi knappt kunde komma därifrån för allt folk sedan åkte jag, Ulrika och Allan hem till Ulrika där vi lamade oss och lekte "I spy with my little eye" tills vi somnade, haha!




 

 

Åhå, iallafall så vaknade jag upp med hemlängtan de första mornarna, det var så himla skönt att vara hemma i Sverige och det var för kort tid där men nu börjar det kännas bättre. Dock är jag inte alls sugen på att börja jobba imorgon, jag har Miller heldagar till onsdag, det är hårt bannemej.

PUSS PÅ ER


första januari

Första januari ja, knäppt!
Resan "hem" gick felfritt. Flyget lyfte då det skulle, tio minuters väntan i Stansted på bussen, sedan fem minuters väntan på nästa buss som tog oss direkt till Ulrika. Så skönt!
Nyår blev lyckat, berättar dock om den en annan dag. Skall bara slänga in lite random bilder från dagarna hemma i Sverige. Jag är hemma hos Ulrika ännu och Allan kommer snart hit och vi ska ha lite film och mys kväll så skriver bara lite snabbt..
















Älskar verkligen denna sista bilden på Arvid då vi åkte tefat hemma i mitt snöparadis
!

RSS 2.0