Kanderade mandlar


150 g sötmandel
150 g strösocker
0,5 dl vatten
1 tsk kanel

  1. Lägg ingredienserna i en kastrull, gärna bredbottnad.
  2. Koka tills vattnet kokat bort och sockret kristalliserats (blivit torrt).
    Rör om då och då.
  3. Fortsätt att värma på tills sockret börjar smälta igen och skiftar till en brunare färgnyans, men bara så länge att det fortfarande ligger kvar som klumpar runt mandlarna. Rör regelbundet.
  4. Lägg över mandlarna på en bricka.
    Skilj mandlarna från varandra med en gaffel, medan de svalnar.





Kommentarer
Postat av: Linda :)

åhh min favorit! :D

tack elin för receptet ;D

det ska allt testas

2009-12-14 @ 10:47:06
Postat av: tilda

lr så köper man honungsrostade jordnötter på willys, DOM e super ;D

2009-12-14 @ 11:07:26
Postat av: ellen

Det där ser väldans gott ut måste jag säga :)

2009-12-14 @ 13:16:03
URL: http://cosecarine.blogg.se/
Postat av: Linda

jag verkligen älskar nyheten från OLW - rostade salta mandlar :D :D MUMS!

2009-12-14 @ 18:54:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0