Kanderade mandlar
150 g sötmandel
150 g strösocker
0,5 dl vatten
1 tsk kanel
-
Lägg ingredienserna i en kastrull, gärna bredbottnad.
-
Koka tills vattnet kokat bort och sockret kristalliserats (blivit torrt).
Rör om då och då. -
Fortsätt att värma på tills sockret börjar smälta igen och skiftar till en brunare färgnyans, men bara så länge att det fortfarande ligger kvar som klumpar runt mandlarna. Rör regelbundet.
-
Lägg över mandlarna på en bricka.
Skilj mandlarna från varandra med en gaffel, medan de svalnar.
Kommentarer
Postat av: Linda :)
åhh min favorit! :D
tack elin för receptet ;D
det ska allt testas
Postat av: tilda
lr så köper man honungsrostade jordnötter på willys, DOM e super ;D
Postat av: ellen
Det där ser väldans gott ut måste jag säga :)
Postat av: Linda
jag verkligen älskar nyheten från OLW - rostade salta mandlar :D :D MUMS!
Trackback