Rabarber & jordgubbspaj med ingefära
Detta är den absolut godaste smulpajen jag ätit! Receptet hittade jag i Leilas bok A piece of cake.
Smuldeg:
1.5 dl råsocker
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
Fyllning:
3 st rabarber
6 dl jordgubbar
4 st knölar syltad ingefära (jag använde färsk ingefära)
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
6 dl jordgubbar
4 st knölar syltad ingefära (jag använde färsk ingefära)
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör till en smulig deg.
Skala rabarbern och skär i bitar och skär jorgubbarna på mitten. Hacka/riv ingefäran och blanda med rabarber, jorgubbar, socker och majsstärkelse.
Lägg frukt-röran i botten av en smord ugnsfast form och strö över smuldegen.
Grädda pajen gyllene i mitten utav ugnen, cirka 25 minuter.